Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 22:37

  Πετρέλαιο: Όγδοη συναπτή συνεδρίαση κερδών για το WTI, ένατη για το brent

  Πετρέλαιο: Όγδοη συναπτή συνεδρίαση κερδών για το WTI, ένατη για το brent
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη για όγδοη συναπτή συνεδρίαση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με την πτώση κατά 7 εκατομμύρια βάρέλια των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, αλλά και η προσδοκία εν όψει ενός νέου γύρου δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ να ενισχύουν την διάθεση των traders.

  Τα αποθέματα στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο υποχώρησαν συγκεκριμένα κατά 6,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου.

  Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σε έρευνα της S&P Global Platts, ήταν περί μιας μείωσης της τάξης των 2,7 εκατ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε καταγράψει την Τρίτη μείωση αποθεμάτων κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.

  "Ένας συνδυασμός μεγαλύτερος δραστηριότητας στη διύλιση και μικρότερων εισαγωγών" οδήγησε στην πτώση των αποθεμάτων, "και μάλιστα σημαντική", σημείωσε ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας εμπορευμάτων στην ClipperData.

  Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, πρόσθεσε 38 σεντς ή 0,6%, στα 61,47 δολάρια το βαρέλι, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί του στις εννέα ημέρες, το μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο του 2019.

  Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 32 σεντς ή περί το 0,6%, στα 58,68 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την όγδοη συναπτή ημέρα ανόδου για το τελευταίο, τη μεγαλύτερη επίσης από τον Ιανουάριο του 2019, όταν έληξε το τότε 9ήμερο σερί του. Η τιμή του είναι η υψηλότερη από τις 10 Ιανουαρίου 2020.

  "Καθώς οι τιμές του Brent ενισχύονται πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ανάκαμψη της ζήτησης θα επιφέρει επιπλέον ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου προς μια μακροπρόθεσμα ισορροπία στα 65 δολάρια ή και παραπάνω προς το τέλος του έτους, καθώς θα ζεσταίνονται οι μηχανές του διεθνούς εμπορίου - ειδικά στις ΗΠΑ", ανέφερε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών αγορών στην Axi, σε σημείωμά του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ