Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 11:21

  "Έκρηξη" κατά 2.000% στις προμήθειες συναλλαγών του Bitcoin

  "Έκρηξη" κατά 2.000% στις προμήθειες συναλλαγών του Bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εντυπωσιακή αύξηση της τιμής του Bitcoin έχει οδηγήσει το ψηφιακό νόμισμα σε ιστορικά υψηλά, λαμβάνοντας ώθηση και από τη στήριξη του Έλον Μασκ και της Tesla το τελευταίο διάστημα, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα στο δίκτυό του έχει επίσης εκτοξευθεί. Το ράλι αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στις προμήθειες συναλλαγής.

  Τα δεδομένα που επεξεργάστηκε ο προσομοιωτής συναλλαγών κρυπτογράφησης Crypto Parrot δείχνουν ότι οι προμήθειες του Bitcoin ανά συναλλαγή έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 20 φορές μεταξύ του Φεβρουαρίου του 2020 και του Φεβρουαρίου του 2021, σε μέσο όρο 30 ημερών. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η προμήθεια ήταν στα μόλις 0,6 δολάρια, ενώ στις 8 Φεβρουαρίου 2021, είχε εκτοξευθεί στα 12,46 δολάρια, μία αύξηση της τάξης του 1.976.66%. 

  Επιπλέον, σημαντική είναι και η αύξηση στο hash rate, τον δείκτη κατακερματισμού του Bitcoin, ο οποίος από τα 109,7 εκατομμύρια TH / s  τον Φεβρουάριο του 2020 έχει ενισχυθεί στα 151,7 εκατομμύρια TH / s, μία άνοδος της τάξης του 38,28% τους τελευταίους 12 μήνες.

  O δείκτης κατακερματισμού (hash rate) είναι η μονάδα μέτρησης της επεξεργαστικής ισχύος του δικτύου Bitcoin. To δίκτυο Bitcoin πρέπει να κάνει εντατικές μαθηματικές λειτουργίες για λόγους ασφαλείας. Όταν το δίκτυο φτάσει σε δείκτη κατακερματισμού (hash rate) 10 Th/s, αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να κάνει 10 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

  Συνήθως, όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης κατακερματισμού, τόσο περισσότεροι εξορυκτές συμμετέχουν στο δίκτυο. Ως αποτέλεσμα, εξορύσσονται περισσότερα μπλοκ (αρχείο το οποίο περιέχει και επικυρώνει πολλές συναλλαγές σε αναμονή) που αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη τιμή του Bitcoin.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η εξόρυξη είναι η διεργασία που δημιουργεί το hardware του υπολογιστή για να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς ώστε το δίκτυο Bitcoin να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές και να αυξήσει την ασφάλεια. Οι εξορυκτές συνεπώς λαμβάνουν αμοιβή για τις υπηρεσίες τους, με τη μορφή προμήθειας συναλλαγών ανάλογα με το πόσος υπολογισμός έχει γίνει.

  Η εκτόξευση της προμήθειας ανά συναλλαγή του Bitcoin αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη δραστηριότητα στο δίκτυο, σύμφωνα με την Crypto Parrot. Από το τέταρτο τρίμηνο του 2020, το Bitcoin έχει φτάσει σε νέα ύψη, ξεπερνώντας πλέον τα 46.000 δολάρια. 

  Η αύξηση της αξίας του asset αυτού είχε ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι επενδυτές να αγοράζουν Bitcoin σε μια προσπάθεια να μην χάσουν το ράλι. Όταν οι τιμές αυξάνονται, περισσότεροι πιθανοί επενδυτές δείχνουν ενδιαφέρον να αγοράσουν Bitcoin, δεδομένου ότι ο φόβος της απώλειας του… πάρτι (FOMO) συνήθως "χτυπά" την επενδυτική ψυχολογία. Σε αυτήν την περίπτωση, συχνά υπάρχει "συνωστισμός" στο blockchain του Bitcoin καθώς οι εξορυκτές ανταγωνίζονται για να επεξεργαστούν τις συναλλαγές, οδηγώντας έτσι σε αύξηση των προμηθειών.’

  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ενός bull run η προμήθεια επηρεάζεται επίσης από το μέγεθος της συναλλαγής και τη δυσκολία εξόρυξης. Όταν και οι δύο μετρήσεις αυξάνονται, οι προμήθειες συναλλαγής αυξάνονται επίσης.

  Συνήθως, ένας υψηλός δείκτης κατακερματισμού αντικατοπτρίζει ένα υγιές περιβάλλον εξόρυξης Bitcoin, το οποίο συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός ράλι, σημειώνει η Crypto Parrot. Σημαίνει επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εξορυκτών αναπτύσσει το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξόρυξης για να ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλον για την επεξεργασία αυξανόμενων συναλλαγών.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ