Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 09:27

  Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

  Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με θετικά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τα μεικτά πρόσημα χθες στη Wall Street και εν μέσω ανακοίνωσης στοιχείων για την οικονομία σε Κίνα και Αυστραλία.

  Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite κερδίζει 1,43% και ο Shenzhen component προσθέτει 2,09% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται κατά 1,58%.

  Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 0,19% και ο Kospi στη Νότια Κορέα πρόσθεσε 0,52%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,52%.

  Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Toyota κέρδισε 2,04%, ενώ η μετοχή του ιαπωνικού προμηθευτή αυτοκινήτων Denso ενισχύθηκε κατά 0,27%, καθώς η Aurora ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις εταιρείες για την "κατασκευή και ανάπτυξη  αυτοκινούμενων οχημάτων".

  Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Nissan σημείωσε άνοδο 2,83% αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Makoto Uchida επιβεβαίωσε τη σπουδαιότητα των ηλεκτρικών οχημάτων για το μέλλον της εταιρείας. Ο Uchida δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να ηλεκτροδοτήσει το 100% όλου του στόλου οχημάτων της "από τις αρχές της δεκαετίας του 2030 σε βασικές αγορές".

  Στα μάκρο, σε αποπληθωριστικό έδαφος πέρασαν οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα τον Ιανουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι τιμές παραγωγού άρχισαν να ενισχύονται μετά από 11 συνεχόμενους μήνες πτώσης.

  Ο δείκτης τιμών παραγωγής επέστρεψε σε θετικό έδαφος, παρουσιάζοντας άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο έναντι του προηγουμένου έτους, σε σχέση με την πτώση 0,4% τον Δεκέμβριο (σε ετήσια βάση).

  Οι τιμές παραγωγού άρχισαν να υποχωρούν πριν από ένα χρόνο καθώς η πανδημία έπληξε πρώτα την εγχώρια οικονομία και στη συνέχεια άλλα τμήματα του κόσμου. Η ζήτηση και η παραγωγή στον βιομηχανικό κλάδο κινήθηκαν πτωτικά, πλήττοντας τις τιμές των εμπορευμάτων.

  Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 1% τον Ιανουάριο σε σχέση με το προηγούμενο μήνα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διατήρηση της ανοδικής πορείας στο υπόλοιπο του έτους. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,3% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις. Τον Δεκέμβριο είχαν αυξηθεί 0,2%.

  Παράλληλα, η βελτιωμένη αισιοδοξία των Αυστραλιανών καταναλωτών, εγείρει ελπίδες ότι η οικονομία δεν θα έχει να ξεπεράσει πολλές αναταράξεις όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρχίσει να αποσύρει τα προγράμματα στήριξης της αγοράς εργασίας τον Μάρτιο.

  Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε 1,9% τον Φεβρουάριο, ανακάμπτοντας σχεδόν κατά το ήμισυ από την μεγάλη πτώση που σημείωσε τον Ιανουάριο, και διαμορφώθηκε στις 109,1 μονάδες, λίγο χαμηλότερα από το υψηλό 10 ετών.

  Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ευρεία ανάκαμψη τους προηγούμενους μήνες και το γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν συγκεντρώσει τεράστια ποσά αποταμιεύσεων, θα επιτρέψει στην οικονομία να μετακινηθεί πέραν της βαριάς εξάρτησης από τα προγράμματα στήριξης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ