Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Φεβ-2021 22:04

  Υψηλό ενός έτους για το αργό μετά τις δεσμεύσεις του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή

  Υψηλό ενός έτους για το αργό μετά τις δεσμεύσεις του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:31

  Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Πέμπτη για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και ένα χρονο.

  Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν υψηλές μετά τη  δέσμευση του  OPEC+ να μειώσει την παραγωγή η οποία θα συμβάλει στη συγκράτηση της παγκόσμιας προσφοράς αργού. 

  "H διάθεση εμβολίων θεωρείτε ότι θα ενισχύσει την παγκόσμια ζήτηση και θα επιτρέψει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου", ανέφερε ο Giovanni Staunovo της UBS Global Wealth Management.

  Η Υπηρεσία ενεργειακών πληροφορίων των ΗΠΑ δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψει η ενεργειακή ζήτηση από την πανδημία.

  Η κυβερνητική υπηρεσία δήλωσε ότι αναμένει ότι η συνολική κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019  το 2029, αλλά εάν η χώρα δει μικρή οικονομική ανάπτυξη , η κατανάλωση ενέργειας ενδέχεται να μην επιστρέψει στα επίπεδα  προ - COVID πριν από το 2050.

  Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Μαρτίου, ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 54 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 56,23 δολ. το βαρέλι.

  Αντίστοιχα το αργό τύπου Brent, παράδοσης Απριλίου, πρόσθεσε 54 σεντς δολάριο ή 1% και τερμάτισε την ημέρα στα 56,23 δολ. το βαρέλι.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ