Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 21:56

  Κέρδη για χρυσό και ασήμι μετά τις απώλειες της Τρίτης

  Σε χαμηλό 2 μηνών έκλεισε ο χρυσός - “Βουτιά” 15% για το ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τους επενδυτές να αισιοδοξούν και να στοιχηματίζουν σε μία αύξηση της βιομηχανικής ζήτησης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού κέρδισαν περί τα 2% την Τετάρτη, ανακάμπτοντας μετά από τη ραγδαία πτώση που έριξε τις τιμές από τα υψηλά οκταετίας και εν μέσω του πενδυτικού πανικού που πυροδοτήθηκε από το διαδίκτυο.

  O χρυσός παραδόσεως Απριλίου, κέρδισε 0,1% την Τετάρτη, στα 1.835,10 δολάρια η ουγγιά. Την Τρίτη είχε καταγράψει απώλειες 1,6%.

  Η Commodity Futures Trading Commission και το CME Group ανακοίνωσαν ότι θα παρακολουθούν στενά και θα επιβάλουν περιορισμούς σε χρυσό και ασήμι, μετά τις κατηγορίες προς ανεξάρτητους επενδυτές ότι χρησιμοποιούσαν το Reddit για να ανεβάσουν τις τιμές των δύο μετάλλων. Αυτό ώθησε χρυσό και ασήμι να σημειώσουν απώλειες την Τρίτη, ενώ σήμερα έδειξαν να σταθεροποιούν τις τιμές τους.

  Το ασήμι Μαρτίου έκλεισε στα 26,889 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας κερδίσει 1,8%, κερδίζοντας ένα μικρό μέρος των απωλειών της τάξεως του 10% την Τρίτη και ενώ τη Δευτέρα οι τιμές είχαν κλείσει σε υψηλό οκτώ ετών.

  Ωστόσο, η ελαφρά ανάκαμψη της Τετάρτης για τον χρυσό, θεωρείται από ορισμένους αναλυτές της αγοράς ως περιορισμένη από ένα σταθερότερο δολάριο και από τις αυξανόμενες αποδόσεις ομολόγων, οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν εμπόδιο στα κέρδη για τα περιουσιακά στοιχεία βραχυπρόθεσμα. Οι bullish επενδυτές, ωστόσο, κάνουν την υπόθεση ότι οι κατάλληλες πολιτικές για τον περιορισμό της οικονομικής επίπτωσης από την πανδημία COVID-19 θα βοηθήσουν στην αύξηση των τιμών του χρυσού μακροπρόθεσμα.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα του Comex, ο χαλκός Μαρτίου κέρδισε 1,2% στα 3,5655 δολάρια ανά λίβρα. Η πλατίνα Απριλίου κέρδισε 1,7% στα 1.114,50 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο Μαρτίου πρόσθεσε 2,2% στα 2.276,60 δολάρια ανά ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ