Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 19:08

  Η Robinhood άντλησε επιπλέον $2,4 δισ.

  Η Robinhood άντλησε επιπλέον $2,4 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:22

  Η Robinhood Markets Inc. άντλησε επιπλέον κεφάλαια ύψους 2,4 δισ. δολαρίων από τους μετόχους της, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τη "φρενίτιδα” συναλλαγών επί συγκεκριμένων μετοχών που έχει προκαλέσει η συντονισμένη στροφή χιλιάδων μικροεπενδυτών που συνασπίζονται μέσω του φόρουμ Reddit.

  Η νέα αυτή κεφαλαιακή αύξηση της Robinhood έρχεται λίγες μέρες αφότου η εταιρεία έλαβε "ένεση” 1 δισ. δολαρίων από επενδυτές, ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει από την περασμένη Πέμπτη στα 3,4 δισ. δολάρια. Όπως σημειώνει το Dow Jones τα φρέσκα κεφάλαια ξεπερνούν το σύνολο της ρευστότητας που έχει αντλήσει η εταιρεία από την έναρξη λειτουργίας της έως πρόσφατα.

  Στον τελευταίο αυτό γύρο χρηματοδότησης της πλατφόρμας συμμετείχαν η Ribbit Capital καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές της Robinhood όπως οι ICONIQ, Andreessen Horowitz, Sequoia, Index Ventures και NEA, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

  Η άντληση κεφαλαίων από τη Robinhood κατέστη αναγκαία καθώς η πλατφόρμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης χρηματιστηριακής δίνης που έχει προκαλέσει η μαζική στροφή μικροεπενδυτών σε σειρά πολύ σορταρισμένων μετοχών, όπως αυτές της GameStop και της AMC Entertainment, "κοντράροντας" τα hedge funds που έχουν ποντάρει στην πτώση τους.

  Οι ακραίες μεταβολές στις τιμές των μετοχών που έχει προκαλέσει αυτή η "φρενίτιδα” ανάγκασε τη χρηματιστηριακή πλατφόρμα αφενός να θέσει περιορισμούς στις αγορές των συγκεκριμένων μετοχών από επενδυτές και αφετέρου να αναζητήσει επιπλέον ρευστότητα για την κάλυψη πιθανών ζημιών λόγω του αυξημένου όγκου συναλλαγών.

  Μετά και τη νέα αυτή άντληση κεφαλαίων, η Robinhood ήρε κάποιους από τους περιορισμούς που είχε επιβάλλει σε "δημοφιλείς", τις τελευταίες ημέρες, μετοχές, όπως η GameStop, ενώ μείωσε και τον αριθμό των μετοχών που υπόκειται σε περιορισμούς, από περίπου 50 σε μόλις 8. 

  Ειδικότερα, περιορισμοί ισχύουν για τις μετοχές των AMC Entertainment, Blackberry, Express, GameStop, Genius, KOSS, Naked Brand και Nokia.

  Το απόγευμα της Δευτέρας η Robinhood προχώρησε σε νέα αύξηση του ορίου αγορών επί της μετοχής της GameStop, επιτρέποντας στους επενδυτές να αγοράζουν έως 20 μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη αύξηση του ορίου για τη μετοχή της GameStop σήμερα, καθώς με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η Robinhood ανέβασε το όριο αγορών επί της μετοχής στις 4 από μόλις 1 μετοχή που ήταν το όριο προηγουμένως. 

  Σημειώνεται, πάντως, ότι επενδυτές που κατέχουν ήδη 20 μετοχές της GameStop δεν μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση νέων μετοχών της αλυσίδας βιντεοπαιχνιδιών μέσω της πλατφόρμας.

  Αντίστοιχα, μπορούν να αγοράσουν 75 μετοχές της AMC από 10 προηγουμένως και 200 μετοχές της Express από 20 που ήταν το όριο πριν. Σε ό,τι αφορά τους τίτλους της Nokia και της Blackberry τα όρια διαπραγμάτευσης δεν μεταβλήθηκαν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ