Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2021 22:23

  Χρυσός: Πτώση για 6η διαδοχική συνεδρίαση

  Χρυσός: Πτώση για 6η διαδοχική συνεδρίαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης ο χρυσός, συμπληρώνοντας έξι διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις που σηματοδοτούν το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Μάρτιο του  2019.

  Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου στις αρχικές συναλλαγές σημείωσαν άνοδο καθώς έγιναν γνωστά ορισμένα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχειά της αμερικάνικης οικονομίας. Ωστόσο στη συνέχεια άλλαξαν πρόσημο καθώς υπήρξε απότομη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων. Οι αυξανόμενες αποδόσεις ομολόγων μπορούν να περιορίσουν την ελκυστικότητα του χρυσού ο  οποίος δεν προσφέρει αποδόσεις.

  Μετά τις ζημιές που έχει υποστεί η αμερικανική οικονομία λόγω της πανδημίας κορονοϊού χθες με απόφασή της η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε το επιτοκίο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο επίπεδο του 0-0,25% ενώ παράλληλα διατήρησε την αγορά assets στα τουλάχιστον 120 δισ. δολάρια κάθε μήνα, κίνηση που πιεζει την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού η παγκόσμια ζήτηση χρυσού μειώθηκε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

  Την Πέμπτη το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 7 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα 1.837,90 δολ. ανά ουγγιά. 

  Επίσης, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 7,7 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα  1.841, 20 δολ. ανά ουγγιά. 

  Παράλληλα, το ασήμι Μαρτίου κέρδισε 53 σεντς ή 2,1% και έκλεισε στα 25,922 δολ. ανά ουγγιά. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιανουαρίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ