Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 00:13

  Πώς ένα penny stock εκτοξεύτηκε 451% μέσα από συνομιλίες σε chat

  Πώς ένα penny stock εκτοξεύτηκε 451% μέσα από συνομιλίες σε chat
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Παιδιά είστε ακόμα ξύπνιοι;"

  Ήταν  19 Ιανουαρίου στις 12:43 π.μ.  όταν  ο TRGainz, ένας από τους πιστούς χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Stocktwits, άρχισε να ανησυχεί. Το ίδιο ανήσυχος ήταν και ο  Alwaysliquid. "Δεν μπορώ να κοιμηθώ", έγραψε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

  Σε περίπου εννέα ώρες, θα άνοιγε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τότε η μετοχή της Blue Sphere Corp. ξαφνικά -και σχεδόν μαγικά- θα ανέβαινε, χαρίζοντας περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια σε όσους την είχαν αγοράσει τις προηγούμενες εβδομάδες.

  Οι TRGainz και Alwaysliquid ήξεραν τι θα γινόταν και προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους. Για μέρες, οι συζητήσεις που είχαν στο Stocktwits και σε άλλες σελίδες, όπως αυτή στο Reddit για τους οπαδούς των μετοχών του ενός σεντ,  έστρωναν το έδαφος για το άλμα της Blue Sphere.

  Το γεγονός ότι η εταιρεία δεν ήταν εισηγμένη, ούτε διέθετε επίσημα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, δεν έδειχνε να τους απασχολεί. Η Blue Sphere Corp ήταν μια εταιρία καθαρής ενέργειας και, με τους Δημοκρατικούς να παίρνουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου, ήταν αρκετό για να γίνει ελκυστική στους ημερήσιους traders οι οποίοι είχαν εξελιχθεί σε ακατανίκητη δύναμη του χρηματιστηριακού ράλι της πανδημίας.

  Ο Moneyman223 διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, παρακινώντας τα έτερα μέλη να αγοράσουν τη μετοχή προτού εκτοξευτεί. "Μπείτε, ειδάλλως θα το μετανιώσετε", έγραψε στις 14 Ιανουαρίου. Μια ημέρα αργότερα ένα άλλο μέλος του Stocktwits έγραφε ότι η μετοχή της  Blue Sphere θα είναι σίγουρος νικητής της ατζέντας των Δημοκρατικών για την κλιματική αλλαγή. 

  Αργά την επόμενη μέρα, στη τελευταία συνεδρίαση του χρηματιστηρίου  πριν από Σαββατοκύριακο με αργία, ο Moneyman223 έγραψε: "Δεν είναι πολύ αργά να μπείτε". Στη συνέχεια, ένας άλλος χρηστής, ο byelowsellhi δήλωσε: "Να χετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, αγαπητοί μελλοντικοί εκατομμυριούχοι".

  Όπως είχε "προαναγγελθεί", η μετοχή της Blue Sphere εκτοξεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου. Μέχρι το τέλος της ημέρας, η μετοχή της είχε αυξηθεί κατά 451%, από 6/10 του σεντ, σε πάνω από 3 σεντς. 

  Περίπου 2 δισεκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια εκείνη την ημέρα.

  Οι αναρτήσεις στα φόρα πήραν φωτιά καθώς η μετοχή είχε πάρει την ανιούσα: "Απίστευτη μέρα για όλους", "θα γίνουμε όλοι μαζί  βαθύπλουτοι" και "συγχαρητήρια σε όλους όσους ανέλαβαν τον κίνδυνο και πίστεψαν στον εαυτό τους !!!!!!".

  Η πλατφόρμα Stocktwits είναι από τις μεγαλύτερες κοινότητες για επενδυτές και traders και στρέφει ολοένα και περισσότερο την προσοχή της στον έλεγχο περιεχομένου και την υποστήριξη για την καταπολέμηση των απάτων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Rishi Khanna.

  Όσο για την Blue Sphere, φαίνεται ότι η θύελλα δεν έχει κοπάσει. Η τιμή της μετοχής σχεδόν κατέρρευσε κατά 50% τις πρώτες τρεις ημέρες μετά την άνοδό της στις 19 Ιανουαρίου, αλλά τη Δευτέρα, σημείωσε άνοδο για άλλη μια φορά, κλείνοντας την ημέρα στα 2,2 σεντς, με κέρδος 26%.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ