Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 10:51

  Με άλμα 21,8% το ντεμπούτο της Interlife στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Με άλμα 21,8% το ντεμπούτο της Interlife στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.49

  Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της επίσημης πρώτης στο Xρηματιστήριο Αθηνών η Interlife κινήθηκε πέριξ των 4 ευρώ, τελικά το κλείσιμό της ήταν δυναμικό. Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 21,84% και στα 4,24 ευρώ, με τον τζίρο να φτάνει τις 55 χιλ. ευρώ μέσω 62 πράξεων.

  Η Interlife, η πολυμετοχική εισηγμένη με την οικογένεια Βοτσαρίδη να ελέγχει το 60,7%, έγινε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Πίστη, μία εκ των ασφαλιστικών εταιρειών που μπορούν να διαμορφώσουν το ενδεχόμενο επαναδημιουργίας ασφαλιστικού κλάδου στο Χ.Α., εξέλιξη που θα αναβαθμίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για εταιρείες του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ήταν εισηγμένες η Εθνική Ασφαλιστική, η Interamerican, o Φοίνιξ, ο Αστήρ, η Αγροτική Ασφαλιστική, η Metrolife, η Ασπίς κοκ.

  Η Interlife κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών της (ασφαλιστική παραγωγή και λοιπά έσοδα) κατά 48,67% το 2019 που ανήλθε στα €81,2 εκ. και κατά 41,34%  στο 1ο εξάμηνο 2020 (στα €24,6εκ.). Παράλληλα, οι υπεραξίες των χρηματοοικονομικών στοιχείων οδήγησαν σε αύξηση των μ.φ. κερδών της εταιρείας που ανήλθαν σε €18,9 εκ. για το 2019 (+180%) αλλά σε μόλις €0,9 εκ. σε για το 1ο εξάμηνο του 2020 έναντι €11,2 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα €59 εκ. (χτεσινό κλείσιμο τιμής μετοχής €3,18) και η σχέση P/BV ανέρχεται στο 0,62 με την καθαρή θέση να ανέρχεται στα 95 εκ. Η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στις 5 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην ασφαλιστική αγορά, κατέχει ισχυρή θέση και επεκτείνει το υφιστάμενο δίκτυό της αυξάνοντας  το εύρος  των προσφερόμενων ασφαλιστικών προϊόντων. Τόσο οι δείκτες φερεγγυότητας όσο και οι δείκτες αποδοτικότητας καταγράφουν ικανοποιητικές επιδόσεις.

  Ανάδοχος της Interlife  ήταν η Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ που σε συνεργασία με την εταιρεία ολοκλήρωσε τη σύνταξη και υποβολή των προβλεπόμενων πληροφοριακών δελτίων στις εποπτικές αρχές (Χρηματιστήριο Αθηνών και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Ταυτόχρονα, η μετοχή θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο Χ.Α.Κ.

  Η υποδοχή της Interlife από το Χ.Α.

  Με την ευχή η εισαγωγή της Interlife να σηματοδοτήσει την εισαγωγή πολλών νέων εταιρειών στο εγγύς μέλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης υποδέχθηκε την Διοίκηση της Ιnterlife Ασφαλιστικής.

  "Παρόλο που η εισαγωγή της Ιnterlife είχε ήδη την απαιτούμενη διασπορά και έτσι δεν συνοδεύτηκε από άντληση κεφαλαίων, είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης είτε μέσω δημόσιας εγγραφής, ευχόμαστε να τύχει της καλύτερης δυνατής πορείας από πλευράς ρευστότητας. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη μη τραπεζική εταιρεία που εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο προερχόμενη από κεφαλαιαγορά την ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής" τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

  "Η είσοδος της Interlife στο Χρηματιστήριο αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή αλλά και διπλή χαρά καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας μας. Μία διαδρομή σταθερά ανοδική και κερδοφόρα ακόμα και μέσα στη δεκαετία των Μνημονίων" σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Βοτσαρίδης προσθέτοντας "Στην ιδιαίτερη αυτή συνθήκη της πανδημίας αλλά και στην αισιόδοξη προοπτικής ανάκαμψης της οικονομίας μας το 2021, ελπίζουμε και ευχόμαστε η είσοδός μας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο να σηματοδοτήσει παράλληλα και τις προοπτικές ανάπτυξης του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας γενικότερα"

  Ο κ. Βοτσαρίδης ευχαρίστησε τις Διοικήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τους εργαζόμενους , τον ανάδοχο καθώς και τους διαμεσολαβητές της εταιρείας ανά την χώρα τονίζοντας πως η συμβολή όλων των παραπάνω ήταν καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ