Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιαν-2021 21:53

  Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός αλλά με την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τα μέσα Δεκεμβρίου

  Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός αλλά με την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τα μέσα Δεκεμβρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, χάνοντας έδαφος ως "ασφαλές καταφύγιο" έναντι του δολαρίου που ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας από τα μέσα Δεκεμβρίου.

  "Οι ανησυχίες για νέα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας στην Κίνα έχουν δημιουργήσει διάθεση για αποφυγή ρίσκου, στέλνοντας ορισμένους επενδυτές στο δολάριο εις βάρος του χρυσού", δήλωσε ο Lukman Otunuga, ανώτερος ερευνητής της FXTM.

  Οι τιμές για τον χρυσό μπορεί να υποχωρήσουν στο εγγύς μέλλον, αλλά "οι προσδοκίες για περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα υπό τη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ελπίδες για αναθέρμανση της οικονομίας μπορεί να περιορίσουν τις αρνητικές απώλειες", πρόσθεσε ο Otunuga.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 9,70 δολ. ή 0,5% και έκλεισε στα 1.856,20 δολ. η ουγγιά, έχοντας αγγίξει στα χαμηλά ημέρας τα 1.836,30 δολ. Παράλληλα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 30 σεντς ή σχεδόν 1,2% και έκλεισε στα 25,556 δολ. η ουγγιά.

  Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 1,4%. Πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα κερδών μετά από τρεις εβδομάδες, ενώ είναι η καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση του κίτρινου μετάλλου από την εβδομάδα που τελείωσε στις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 2,8% για την εβδομάδα.

  Σημειώνεται πως το δολάριο σημείωνε άνοδο 0,1% στο κλείσιμο του χρυσού, οδεύοντας προς εβδομαδιαίες απώλειες κατά 0,6%. Ωστόσο ο δείκτης ICE U.S. Dollar Index, δείκτης που μετρά τη σχέση του δολαρίου έναντι έξι ισχυρών νομισμάτων, σημειώνει άνοδο 0,3% μέχρι στιγμής για τον Ιανουάριο. Ένα ισχυρότερο δολάριο μπορεί να καταστήσει τα περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται σε δολάριο, όπως ο χρυσός, συγκριτικά πιο ακριβά για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησε 0,6% στα 3,626 δολ. η λίβρα, καταγράφοντας άνοδο 0,7% σε επίπεδο εβδομάδας. Η Πλατίνα παράδοσης Απριλίου έχασε σχεδόν 1,5% και έκλεισε στα 1.111.60 δολ. η ουγγιά, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας κέρδισε 2%, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου σημείωσε πτώση 0,4% στα 2.365,20 δολ. η ουγγιά, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες σχεδόν 1,3%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ