Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιαν-2021 22:24

  Κέρδισε έδαφος ο χρυσός

  Κέρδισε έδαφος ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός καθώς η πτώση των δεικτών της Wall Street μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας και το τοξικό κλίμα στην Ουάσινγκτον καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ έστρεψαν τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

  Τα κέρδη του χρυσού περιόρισε ωστόσο η άνοδος του δολαρίου, με τον δείκτη ICE U.S. Dollar που αποτυπώνει τον πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι βασικών ανταγωνιστών του, να κερδίζει σήμερα 0,4%.

  Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 15,40 ή 0,8% και σκαρφάλωσε στα 1.835,40 δολ. ανά ουγγιά, μετά τις βαριές απώλειες της Παρασκευής όταν κατέγραψε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις αρχές του Νοεμβρίου.

  Ισχυρά κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να κερδίζει 64,7 cents ή 2,6% κλείνοντας στα 25,284 δολ. ανά ουγγιά.

  Τα κέρδη για τα πολύτιμα μέταλλα ακολούθησαν και την ανεξέλεγκτη κατρακύλα του Bitcoin σήμερα.  

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, ο χαλκός Μαρτίου έχασε 10,9 cents ή σχεδόν 3% στα 3,5645 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου έχασε 26,70 δολ. ή 2,5% και υποχώρησε στα 1.044,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου κέρδισε 13,80 δολ. ή 0,6% στα 2.378,80 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ