Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιαν-2021 21:41

  Έχασε τα 1.900 δολάρια ο χρυσός - Απώλειες 3,2% στην εβδομάδα

  Έχασε τα 1.900 δολάρια ο χρυσός - Απώλειες 3,2% στην εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του κατέγραψε ο χρυσός την Παρασκευή, κλείνοντας κάτω από τα 1.900 δολάρια η ουγγιά και παρασύροντας χαμηλότερα και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, καθώς η αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων περιόρισε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως "ασφαλούς καταφυγίου”. 

  Η ανάληψη του ελέγχου της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, που έχουν επίσης τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αύξησε τις προσδοκίες ότι ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας θα έρθει σύντομα, γεγονός που ώθησε την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο.

  Το γεγονός δε ότι η αμερικανική οικονομία έχασε θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, καλλιέργησε ελπίδες ότι η επικείμενη τόνωση θα είναι σημαντική.

  Η ενίσχυση του δείκτη του δολαρίου, επίσης άσκησε πίεση στην τιμή του χρυσού, σημειώνει ο αναλυτής της Kitco.com Jim Wyckoff, που προσθέτει παράλληλα ότι η άνοδος του bitcoin σε νέα ιστορικά υψηλά ίσως "κλέβει ένα μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος που προέλκυε στο παρελθόν το πολύτιμο μέταλλο". 

  Έτσι, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για τον χρυσό έχασε σήμερα 78,20 δολάρια ή 4,1% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 1.835,40 δολάρια η ουγγιά, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του να διαμορφώνονται στο 3,2%. Σημειώνεται ότι το κλείσιμο της Παρασκευή είναι το χαμηλότερο του πολύτιμου μετάλλου από τις 14 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Η σημερινή πτώση του δε αποτελεί τη χειρότερη ημερήσια επίδοση για το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού από τις 9 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

  Ισχυρές απώλειες κατέγραψε σήμερα και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 2,62 δολάρια ή 9,6% και να τερματίζει την ημέρα στα 24,637 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για τη χειρότερη ημερήσια πτώση του μετάλλου από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2021. Σε επίπεδο εβδομάδας, το ασήμι κατέγραψε απώλειες της τάξης του 6,7%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαρτίου για τον χαλκό σημείωσε απώλειες 0,6% και έκλεισε στα 3,6735 δολάρια η λίβρα, γράφοντας ωστόσο κέρδη 4,4% σε διάστημα εβδομάδας. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 4,7% στα 1.071,30 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας απώλειες 0,7% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου για το παλλάδιο υποχώρησε κατά 2,7% στα 2.365 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας την εβδομαδιαία πτώση στο 3,6%. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ