Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Δεκ-2020 14:06

  Trading σε στενό εύρος για το Χρηματιστήριο

  Ήπια πτωτικά και με χαμηλό τζίρο το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Πέριξ των 810 μονάδων παλινδρομεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αδυνατεί να βρει διεξόδους εκατέρωθεν, συσσωρεύοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 808,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.936,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,09% στις 522,01 μονάδες.

  Με την αγορά να βρίσκεται για τα καλά στην καρδιά της εορταστικής περιόδου, τα εναπομείναντα χαρτοφυλάκια επιδίδονται σε trading τίτλων, χωρίς να απειλούν τα κεκτημένα, μετά τη διάσπαση της αντίστασης των 800-805 μονάδων. Η συσσώρευση αυτή βέβαια βοηθά στην αφομοίωση επιπέδων που είχαν δυσκολέψει τον γενικό δείκτη το προηγούμενο διάστημα, με το βλέμμα επί της ουσίας της αγοράς να είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα. 

  Η επόμενη ημέρα σαφώς και περιλαμβάνει τη διαχείριση των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, με την κυβέρνηση να επιταχύνει ορισμένες διαδικασίες. Και αν όντως η επιταχυνθούν τα έργα που σχετίζονται με τα εν λόγω κεφάλαια, η αγορά σταδιακά θα υλοποιεί την ταχύτερη επαναφορά στην ομαλότητα της οικονομίας. 

  Πάντως αυτό που αναφέρει και σήμερα το Capital.gr είναι ότι η κυβέρνηση προωθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα από Ταμείο Ανάκαμψης,  με στόχο να κερδίσει ένα μήνα στην προθεσμία υλοποίησης του προγράμματος των 32 δισ. ευρώ. 

  Την ίδια ώρα σε περίπτωση που και οι διεθνείς εξελίξεις το ευνοήσουν, σταδιακά ο γενικός δείκτης, σε περίπτωση που διατηρήσει τις 800 μονάδες, θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις να κινηθεί προς την  περιοχή των 835-845 μονάδων. Με ένα σκαλοπάτι πριν, στις 820 μονάδες, εκεί θα συναντήσει την πρώτη σημαντική περιοχή, την οποία και θα πρέπει να διαπεράσει αποφασιστικά.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ είναι τα δύο μεγάλα βαρίδια, καθώς σημειώνουν απώλειες 1,27% και 1,19% αντίστοιχα, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Eurobank και Alpha Bank να ακολουθούν με μικρές απώλειες. 

  Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε Λάμδα, Φουρλή, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Σαράντης, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ