Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 09:13

  Στο "κόκκινο" η Ασία με φόντο το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού

  Στο "κόκκινο" η Ασία με φόντο το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο ''κόκκινο'' κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή μεικτή εικόνα στη Wall Street και εν μέσω κλίματος ανησυχίας για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού στη Βρετανία, το οποίο οδήγησε σε αυστηρότερα lockdowns και ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

  Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai σημειώνει απώλειες 1,86% και ο Shenzhen χάνει 1,41%.

  Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng διολισθαίνει 0,86% ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,04% και στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 1,62%.

  Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 1,05%. Σημειώνεται πως οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας σημείωσαν ''άλμα'' 7% το Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας.

  Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την κατανάλωση τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά στο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε πως συνολικά οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν ακόμη δύσκολες εξαιτίας της πανδημίας.

  Οι αρχές δήλωσαν πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως αντιμετωπίζει αυξημένους κινδύνους από την εκ νέου αύξηση του κορονοϊού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οδηγώντας σε υποβάθμιση των προοπτικών , αν και παραμένουν υπό τη στήριξη των ελπίδων για οικονομική ανάκαμψη.

  "Η ιαπωνική οικονομία παραμένει σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά δείχνει σημάδια ανάκαμψης”, αναφέρει η κυβέρνηση στην οικονομική έκθεση του Δεκεμβρίου.

  Αλλά προειδοποίησε επίσης ότι πρέπει να δοθεί "πλήρης προσοχή” σε περαιτέρω κινδύνους από τον κορονοϊό και την αυξημένη επίδραση του στην κοινωνικό-οικονομική δραστηριότητα, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ