Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Νοε-2020 23:59

  Reuters: Ο OPEC+ δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμβιβασμό για την πετρελαϊκή πολιτική του 2021

  Reuters: Ο OPEC+ δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμβιβασμό για την πετρελαϊκή πολιτική του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο OPEC+ δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου για το 2021, μετά τον αρχικό γύρο συζητήσεων την Κυριακή και πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις της Δευτέρας και της Τρίτης, ανέφεραν τέσσερις πηγές του OPEC+ στο Reuters.

  Ο OPEC+ σχεδίαζε να χαλαρώσει τις περικοπές παραγωγής του αργού από τον Ιανουάριο του 2021, αλλά το δεύτερο κύμα κορονοϊού μείωσε τη ζήτηση για καύσιμα σε όλο τον κόσμο.

  Ο OPEC+ εξετάζει τώρα το σενάριο να επεκτείνει τις ισχύουσες περικοπές των 7,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, ή περίπου το 8% της παγκόσμιας ζήτησης, στους πρώτους μήνες του 2021, ανέφεραν οι πηγές.

  Οι προκαταρκτικές συζητήσεις την Κυριακή μεταξύ των βασικών υπουργών, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του OPEC - Σαουδική Αραβία και Ρωσία -, δεν κατέληξαν σε συμβιβασμό για τη διάρκεια της επέκτασης.

  Οι πηγές ανέφεραν ότι οι συνομιλίες εστιάζονται τώρα στην επέκταση των περικοπών κατά τρεις έως τέσσερις μήνες ή στη σταδιακή αύξηση της παραγωγής. Οι ιδέες για βαθύτερες περικοπές ή εξάμηνη επέκταση είναι πολύ λιγότερο πιθανές, ανέφεραν οι πηγές.

  "Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία", είπε μια από τις τέσσερις πηγές.

  Μια δεύτερη πηγή είπε: "Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιδέες στο τραπέζι...Όπως επίσης μια σταδιακή αύξηση (της παραγωγής)."

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ