Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 13:59

  Μάχες στις 730 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο

  Με άλμα 2% «ξέσπασε» από το πρέσινγκ το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, αν και δεν λείπουν οι αναταράξεις στην προσπάθειά του να κάνει το "6 στα 6", καθώς κατά διαστήματα οι πωλητές που θέλουν να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών τους προκαλούν νευρικότητα σε αρκετούς τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,28% στις 728,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.733,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 390,57 μονάδες.

  Μπορεί η αγορά να θέλει να κλείσει το Νοέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα του 9μήνου, ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται σε αρκετούς τίτλους θέτουν εμπόδια στην αγορά. Μια αγορά που βρίσκει μεν στηρίγματα σε δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά θα πρέπει πρώτα να αφομοιώσει την διάσπαση της αντίστασης των 725 μονάδων για να δει με μεγαλύτερες αξιώσεις το επόμενο επίπεδο των 740 μονάδων.

  Ωστόσο, αυτό που διαφαίνεται στο ταμπλό είναι η αδυναμία που βρίσκει ο τραπεζικός δείκτης στη ζώνη των 395 μονάδων, καθώς τόσο σήμερα όσο και στις 24 Νοεμβρίου, μόλις προσέγγισε τη ζώνη αναδιπλώθηκε. Και μετά το +65% από την αρχή του μήνα, σαφώς η αγορά θα χρειαστεί επιπλέον ρευστότητα για να πετύχει το επίπεδο, η οποία θα αναζητηθεί από τίτλους που έδειξαν καλύτερες αποδόσεις.

  Σε κάθε περίπτωση όμως, εωσότου ολοκληρωθεί και το rebalancing των δεικτών του MSCI τη Δευτέρα, η αγορά θα εστιάσει σε τίτλους που θα βρεθούν στο επίκεντρο των αλλαγών, με τις μεσο-μακροπρόθεσμες κινήσεις να είναι επιλεκτικές και με μικρή βαρύτητα. Επομένως, η εικόνα της αγοράς ενέχει υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, ως προς τις πραγματικές διαθέσεις των μακροπρόθεσμων χαρτοφυλακίων, οι οποίες είτε θα φανούν από την έναρξη του Δεκεμβρίου είτε θα φανούν την ώρα που οι επιμέρους τίτλοι δοκιμάζουν κρίσιμα τεχνικά τους επίπεδα, καθώς δεν είναι λίγοι που βρίσκονται ενώπιων των ΚΜΟ 200 ημερών.

  Σε επίπεδο τίτλων θα παραμείνει το trading και το επόμενο διάστημα, καθώς η αγορά έχει αρχίσει σταδιακά να αποτυπώνει και τις τοποθετήσεις της σε εκείνους που συνδέονται με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Το σχέδιο Πισσαρίδη παραμένει στο μικροσκόπιο της αγοράς, προς άγραν ευκαιριών...

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να ξεχωρίζει με το +4,65% που καταγράφει, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη ΓΕΚ Τέρνα να τον πλαισιώνουν με +3,48% και +3,14% αντίστοιχα. Η Λάμδα ενισχύεται κατά 2,83%, η ΔΕΗ κατά 2,54%, η Aegean κατά 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Jumbo, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Φουρλής και ΑΔΜΗΕ.

  Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 3,11%, με τον Σαράντη να είναι στο -1,08%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Πειραιώς και ΑΔΜΗΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ