Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Νοε-2020 23:19

  Wall Street: Επέστρεψε κάτω από τις 30.000 μονάδες ο Dow

  Ξεπέρασε και τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι περισσότερες μετοχές στην Wall Street, καθώς ο όγκος συναλλαγών εξασθένισε πριν την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

  Οι επενδυτές υποδέχτηκαν μικτά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας, με το προσωπικό εισόδημα να υπολείπεται των εκτιμήσεων αλλά η στεγαστική αγορά να μη χάνει την ισχύ της. Παράλληλα αξιολόγησαν το μήνυμα που ήρθε από την Federal Reserve ότι δεν πρόκεται να μεταβάλει σύντομα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

  Στο ταμπλό, o Dow Jones έχασε 173 μονάδες ή 0,58% στις 29.872 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 5,76 μονάδες ή 0,16% στις 3.629 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 57 μονάδες ή 0,48% στις 12.094 μονάδες. 

  Χθες ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από τις 30.000 μονάδες, στο κλίμα αισιοδοξίας που έχει διαμορφώσει η ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού, η έναρξη της διαδικασίας για τη μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ και η υποψηφιότητα της Τζάνετ Γέλεν για το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 

  Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα. 

  Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σήμερα στα τελευταία οικονομικά στοιχεία τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στην αγορά εργασίας. 

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 30.000 στις 778.000 για την εβδομάδα έως τις 21 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας δυο διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. 

  Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητα τα στοιχεία του για το γ΄ τρίμηνο, ανακοινώνοντας αλματώδη ανάπτυξη 33,1% του ΑΕΠ μετά το καταστροφικό β’ τρίμηνο όταν οι περισσότερες πολιτείες αναγκάστηκαν να εφαρμοσουν εκτεταμένα lockdowns για να αντιμετωπίσουν το πρώτο κύμα της πανδημίας. 

  Τέλος, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν για έκτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο. Οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

  Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συζήτησαν αυτόν τον μήνα τρόπους να παράσχουν πιο συγκεκριμένο guidance ως προς τα σχέδιά τους να συνεχίσουν τις αγορές κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων.

  Τα πρακτικά της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής που έλαβε χώρα στις 4 και 5 Νοεμβρίου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να τροποποιήσουν αυτές τις αγορές ούτως ώστε να προσφέρουν περισσότερη στήριξη στην οικονομία, εάν χρειαστεί. Αλλά δεν άφησαν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ