Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Νοε-2020 15:10

  JPMorgan: "Βλέπει" πιθανές εκροές $300 δισ. από τα διεθνή χρηματιστήρια

  JPMorgan: "Βλέπει" πιθανές εκροές $300 δισ. από τα διεθνή χρηματιστήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το rebalancing των χαρτοφυλακίων μπορεί να οδηγήσει στην "έξοδο" περίπου 300 δισ. δολαρίων από τα διεθνή χρηματιστήρια έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

  Οι επενδυτές που έχουν τοποθετήσει κεφάλαια σε πολλά assets ίσως να χρειαστεί να μεταφέρουν κεφάλαια από μετοχές σε ομόλογα, μετά τις ισχυρές επιδόσεις που έχουν σημειώσει οι μετοχές μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, έγραψαν στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται τα εξισορροπημένα αμοιβαία κεφάλαια, πχ χαρτοφυλάκια 60/40, τα αμερικανικά συνταξιοδοτικά προγράμματα καθορισμένων παροχών, καθώς και ορισμένοι μεγάλοι επενδυτές όπως η Norges Bank, η οποία διαχειρίζεται το fund διαχείρισης κρατικού πλούτου της Νορβηγίας και το κρατικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα GPIF της Ιαπωνίας, ανέφεραν οι αναλυτές.

  "Διακρίνουμε μια αδυναμία στις αγορές μετοχών βραχυπρόθεσμα από τα εξισορροπημένα αμοιβαία κεφάλαια, ένα σύμπαν 7 τριδ. δολαρίων, που πρέπει να πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 160 δισ. δολαρίων παγκοσμίως για να επιστρέψει στον στόχο της τοποθέτησης του 60:40 είτε έως τα τέλη Νοεμβρίου είτε έως τα τέλη Δεκεμβρίου, το αργότερο", έγραψαν οι αναλυτές. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ