Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Νοε-2020 13:54

  Παίρνουν προβάδισμα οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

  Βρίσκει εκ νέου ανοδικό ρυθμό το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.06

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σε αρνητικά εδάφη βρίσκεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όχι μόνο έχασε τα πρωινά του κέρδη, αλλά δείχνει να μην μπορεί να σταθεί πάνω από τα επίπεδα των 700 μονάδων, τα οποία έχουν δεχτεί μια ήπια πίεση από τους πωλητές.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,12% στις 698,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 53,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.653,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,25% στις 381,91 μονάδες.  Η μετοχή της Aegean, μεταξύ άλλων, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει σχέδιο στήριξής της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σταδιακά δηλαδή η αγορά βλέπει τα πρώτα άμεσα αποτελέσματα των πρωτοφανών συνθηκών που προκάλεσαν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, σε μια εισηγμένη, η οποία την ώρα που επένδυε στο μέλλον της βρέθηκε εντός πρωτοφανών συνθηκών.

  Πάντως, με αρκετές παρενέργειες να αναμένονται επίσης στο άμεσο μέλλον, η αγορά προφανώς ελπίζει στο μεγάλο πακέτο των 32 δισ. ευρώ που θα εισέλθει στην οικονομία από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτός, σε συνδυασμό με την πρόοδο των εμβολίων κατά του κορονοϊού, είναι και ο καταλύτης που συγκρατεί την αγορά σε υψηλά οκταμήνου και με τις προσδοκίες να είναι θετικές για την πορεία της αγοράς.

  Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το χρόνο της έγκρισης αυτών των κεφαλαίων, που αναμένουν σχεδόν όλες οι χώρες. Η άρνηση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να δώσουν την ψήφο τους στον επταετή Προϋπολογισμό της Ε.Ε. στο πλαίσιο του οποίου έχει "οικοδομηθεί" το Ταμείο Ανάκαμψης, απειλεί να καθυστερήσει αυτά τα κεφάλαια, καθιστώντας τα μάλιστα ανεπαρκή εάν δεν έλθουν εγκαίρως.

  Όπως μάλιστα μεταφέρει και το Capital.gr, η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο καθώς η πίεση του χρόνου να δρομολογηθεί ο Προϋπολογισμός και έτσι η εκκίνηση του Ταμείου είναι… ασφυκτική. Η τελευταία ευκαιρία για συμφωνία είναι η Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου στις 10 και 11 του μήνα, στην οποία αν δεν υπάρξει συμφωνία το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορεί να ξεκινήσει την 1/1/2021…

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Aegean σημειώνει απώλειες 8,89%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο -3,26%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΠΑΠ, Jumbo, Τιταν, Φουρλής, ΕΧΑΕ, Coca Cola, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ. Μικρές απώλειες για τον Μυτιληναίο, ενώ η ΕΥΔΑΠ δεν έχει μεταβολή. 

  Στον αντίποδα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 4,42%, με την Alpha Bank να είναι στο +2,51%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Eurobank, Motor Oil και Λάμδα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ