Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 11:03

  Αναζητά ερείσματα το Χρηματιστήριο

  Βρίσκει διέξοδο για πάνω από τις 660 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Μοιρασμένα πρόσημα, ήπιες διορθώσεις αλλά και συνέχιση της ανόδου σε πολλούς τίτλους, εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τα χαρτοφυλάκια που ενθυλακώνουν τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης ημέρας να στοχεύουν σε επιλεγμένους τίτλους που υπεραπέδωσαν, χωρίς όμως να λείπουν και οι στηρίξεις από επιλεγμένες μετοχές.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,12% στις 690,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.640,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,01% στις 354,65 μονάδες.

  Μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενο πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κατοχύρωση της ρευστότητας που απέκτησαν. Μάλιστα, αν ανοίξει σε επίπεδο μήνα η εικόνα της αγοράς, το +21,4% του γενικού δείκτη, αλλά και το +50,22% του τραπεζικού δεν μπορούν να αγνοηθούν από τους επενδυτές που βίωσαν ένα 6μηνο πλάγιας κίνησης με χαμηλά ποσοστά απόδοσης.

  Δεδομένου ότι η αγορά είχε χάσει τα τρέχοντα επίπεδα προ πενταμήνου, είναι ευκταία αλλά και αναγκαία η αφομοίωσή τους ώστε να χτιστούν οι στηρίξεις που χρειάζονται για να μπορέσει να κρατήσει τις πιθανότητες να ξαναδεί ο γενικός δείκτης τα επίπεδα των 700 μονάδων. Παράλληλα, οι αναταράξεις των εγκλωβισμένων δεν λείπουν με την αγορά μέχρι τώρα να δείχνει ότι διαθέτει τους τίτλους πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί.

  Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, μέσα σε δύο εβδομάδες ο γενικός δείκτης κατάφερε να διασπάσει και τις 612 μονάδες και τον στόχο των 667 μονάδων, με προοπτικές να πληρώσει και τον πάνω στόχο. Μέσα σε 6 μόλις συνεδριάσεις κέρδισε τους προηγούμενους 6 μήνες συσσώρευσης, με τον τζίρο μάλιστα κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

  Τώρα στο μέτωπο της πανδημίας, το οποίο θα κρίνει και την αντοχή της ανάκαμψης της αγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η επίπτωση επίπτωση από το lockdown στη μείωση των νέων διαγνώσεων εκτιμάται πως θα φανεί προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, και με την τήρηση των μέτρων, θεωρείται πως θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων από το νέο κορονοϊό. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε πάλι μια σταθεροποίηση της αγοράς εωσότου έχει περισσότερα δεδομένα στα χέρια της.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Aegean και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη 3,67% και 3,45% αντίστοιχα, με τις Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Φουρλής, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ.

  Στον αντίποδα, Jumbo και Coca Cola σημειώνουν απώλειες 1,21% και 1,84% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Eurobank, Ελλάκτωρ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ