Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Νοε-2020 14:27

  Σε αρνητικό έδαφος διολισθαίνει το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο: Ήπιες πιέσεις, με το βλέμμα στον... Λευκό Οίκο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:00

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Αυξάνονται την τελευταία ώρα οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πλέον διολισθαίνει σε αρνητικά εδάφη, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την αδυναμία του πάνω από τις 660 μονάδες. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 656,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 33,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.557,28 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,67% στις 311,91 μονάδες.

  Αν και ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε ένα κρίσιμο επίπεδο που τον έχει δυσκολέψει αρκετά τους τελευταίους μήνες, η προσοχή σήμερα στρέφεται σε συγκεκριμένους τίτλους, που είτε κυοφορούν σημαντικές εξελίξεις είτε έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 9μηνου του έτους.

  Σαφώς η εστίαση παραμένει στη μετοχή της Βιοχάλκο, όπως και της Cenergy, η οποία τελεί υπό αναστολή της διαπραγμάτευσης, εν αναμονή σημαντικών ανακοινώσεων, ενώ τα αποτελέσματα του ΟΤΕ και του Titan ικανοποίησαν την αγορά.

  Οι επιχειρηματικές εξελίξεις βοήθησαν την αγορά να απορροφήσει, επίσης, τις πρωινές της πιέσεις, ωστόσο, μεγάλο μέρος του όγκου και σήμερα διακινείται στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σχεδόν τα 2/3 του συνολικού όγκου. Ο κλαδικός βέβαια δεν έχει αλλάξει τα αρνητικά μηνύματά του, καθώς παραμένει κάτω από τις 350 μονάδες, όπου διαπραγματεύεται τους τελευταίους 8 μήνες και είναι το χαμηλό του 2016 και 2019. Για να αλλάξει η μεσοπρόθεσμη μεγάλη εικόνα του θα πρέπει να περάσει αυτά τα επίπεδα, επισημαίνουν οι αναλυτές.

  Για τον Γενικό Δείκτη, η ζώνη τιμών 660 - 670 μονάδων αποτελεί, πλέον, την ουσιαστικότερη αντίσταση, ενώ ισχυρά επίπεδα στηρίξεων στις 625 - 620 μονάδες, όπου και εντοπίζεται ισχυρή συμβολή των σημαντικότερων ΚΜΟ. Το σενάριο που φαίνεται πλέον να λαμβάνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι η αγορά να παλινδρομήσει για ένα χρονικό διάστημα μεταξύ αυτού του εύρους, εωσότου τουλάχιστον έχει περισσότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, άρα και τη διάρκεια του lockdown.

  Άλλωστε, τα στοιχεία από το μέγεθος της πανδημίας μόνο εφησυχασμό δεν εμπνέουν. Η πίεση του συστήματος είναι αυξημένη, τόσο των αυξημένων εισαγωγών σε κλίνες Covid-19, όσο και των διασωληνώσεων, ενώ οι εβδομάδες που ακολουθούν είναι κρίσιμες, μέχρι να ξεκινήσει να φαίνεται η επίπτωση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων από το καθολικό lockdown και πρωταρχικός στόχος είναι να αντέξει το σύστημα υγείας μέχρι τότε.

  Ταμπλό 

  Στο ταμπλό τώρα, η Aegean υποχωρεί κατά 3,09%, με τον ΟΠΑΠ να είναι στο -2,97%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Jumbo, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική, ΟΛΠ και Φουρλής.

  Στον αντίποδα, Titan και Ελλάκτωρ έχουν περιορίσει στο +2,67% και +2,03% αντίστοιχα, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και ΕΧΑΕ να κρατούν άνω του 1% τα κέρδη τους. Ήπια ανοδικά κινούνται Μυτιληναίος, Alpha Bank και Σαράντης, ενώ ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα δεν έχουν μεταβολή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ