Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2020 20:54

  Goldman Sachs: Ο S&P 500 πιθανώς να κάνει "αλμα" 20% έως τα τέλη του 2021

  Goldman Sachs: Ο S&P 500 πιθανώς να κάνει "αλμα" 20% έως τα τέλη του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο S&P 500 μπορεί να φτάσει τις 4.300 μονάδες έως τα τέλη του 2021 καθώς το εμβόλιο για τον κορονοϊό αποδεικνύεται πιο σημαντικό από τις εκλογές.

  Ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 9,2% από τις 30 Οκτωβρίου σε ένα ράλι στο οποίο επικράτησαν οι μετοχές αξίας έναντι των μετοχών ανάπτυξης. Προσφάτως, οι επενδυτές αισθάνθηκαν αισιόδοξοι πως ένα εμβόλιο κατά της covid-19 θα είναι έτοιμο προς χρήση φέτος και θα διανεμηθεί ευρέως το 2021. Η οικονομική ανάκαμψη είχε ένα momentum παρά το γεγονός ότι ένα δεύτερο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει περάσει ακόμη από το Κογκρέσο. Τα μεγέθη των εταιρειών έχουν ξεπεράσει με άνεση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα κέρδη να υποχωρούν μόνο 8% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για βουτιά 20% στην αρχή της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

  Πράγματι, "τα ισχυρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα (γ' τριμήνου), μας οδήγησαν στο να αναβαθμίσουμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή του S&P, έγραψε ο επικεφαλής ααλυτής μετοχών για τις ΗΠΑ, David Kostin. Αύξησε την εκτίμησή του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2021 στα 175 δολάρια από 179 δολάρια και -το σημαντικότερο- την πρόβλεψή του για το 2022 στα 195 δολάρια από 188 δολάρια. Αυτό που στηρίζει τις προβλέψεις αυτές είναι το τουλάχιστον ένα εμβόλιο που θα διατεθεί ευρέως στις ΗΠΑ, οι λιγότερο δραστικές αλλαγές στις πολιτικές δεδομένου ότι πιθανότατα το Κογκρέσο θα είναι διαιρεμένο και η συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη τύπου V.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ