Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2020 10:20

  Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

  Νευρική αντίδραση στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:07

  Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με το θετικό κλίμα να διατηρείται και σήμερα και τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία του εμβολίου. 

  Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,48%, ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,66% και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,46%. 

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,62% και ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,44%. 

  O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,71%. 

  Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech το οποίο αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 50% που έχει θέσει ως όριο η Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

  Στα εταιρικά νέα της ημέρας, η ABN Amro ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη γ΄ τριμήνου μετά από τις χαμηλότερες απομειώσεις, και τόνισε πως σημειώνει πρόοδο η εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου της από τις μη βασικές δραστηριότητες. Η ολλανδική τράπεζα δήλωσε πως παραμένει επιφυλακτική για τις απομειώσεις στο σύνολο της χρήσης, αλλά τώρα τις αναμένει πιο κοντά στην εκτίμηση για το α΄ τρίμηνο και τα 2,5 δισ. ευρώ, σε σχέση με τις εκτιμήσεις β΄ τριμήνου για 3 δισ. ευρώ.

  Νωρίτερα στην Ασία ωστόσο καταγράφηκαν μεικτές τάσεις λόγω κυρίως της πτώσης των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου. Σημειώνεται πως η κινεζική ρυθμιστική αρχή αγορών δημοσίευσε την Τρίτη προσχέδια κανόνων που αποσκοπούν στην πρόληψη της μονοπωλιακής συμπεριφοράς από τις διαδικτυακές πλατφόρμες, σε μια κίνηση που θα αυξήσει τον έλεγχο στις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου και τις υπηρεσίες πληρωμών της χώρας.

   

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ