Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Οκτ-2020 11:28

  Soc Generale: Το game changer για τους επενδυτές και η μεγάλη ευκαιρία στις αγορές - Οι 43 μετοχές που θα τρέξουν

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Η μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για το επόμενο διάστημα δεν κρύβεται ούτε στα εμπορεύματα, ούτε στα ομόλογα, ούτε στις μετοχές των ΗΠΑ λόγω του αντίκτυπου από τις αμερικάνικες εκλογές, ούτε στον Nasdaq. Κρύβεται στην Ευρώπη, όπως σημειώνει η Societe Generale και συστήνει στους επενδυτές εκείνους τους τίτλους που αναμένεται να υπεραποδώσουν για μεγάλο διάστημα καθώς έχουν τη στήριξη του μεγάλου game changer που ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης.

  Όπως σημειώνει, η πρόταση και στη συνέχεια η συμφωνία για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την περιοχή. Η Πράσινη Συμφωνία της Ευρώπης δεν είναι μόνο μία φιλόδοξη πολιτική, αποτελεί επίσης μία συναρπαστική επενδυτική πρόταση, κατά την άποψη της SocGen.

  H παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν για την Πράσινη Συμφωνία πριν μερικούς μήνες, οδήγησε τη γαλλική τράπεζα στη δημιουργία ενός πράσινου καλαθιού μετοχών στην Ευρώπη, το SG European Green Deal Basket, το οποίο αποτελείται από 43 τίτλους οι οποίοι εκτιμά ότι αντανακλούν τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ε.Ε. Οι μετοχές αυτές έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: ανήκουν σε εταιρείες των κλάδων της καθαρής ενέργειας, της βιώσιμης κινητικότητας, των κατασκευών και της κυκλικής οικονομίας, δηλαδή αυτών που θα επωφεληθούν το περισσότερο από το deal της Ε.Ε.

  Με δείκτη p/e στο 25x των εκτιμώμενων για το 2020 κερδών έναντι 17x για τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX600, η αποτίμηση αυτού του καλαθιού είναι αυξημένη, όπως τονίζει η SocGen, ωστόσο είναι χαμηλότερη του κλάδου των αγαθών πολυτελείας (27x). 

  Σε σύγκριση με άλλους κλάδους που έχουν σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές το SG European Green Deal Basket προσφέρει ένα ελκυστικό προφίλ, κατά την άποψη της γαλλικής τράπεζας, δεδομένης και της ιδιαίτερα θετικής δυναμικής της Πράσινης Συμφωνίας στα επόμενα χρόνια. Για τους επενδυτές που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις εκτός του αμερικάνικου τεχνολογικού κλάδου, το SG European Green Deal Basket θα μπορούσε να είναι μια σοφή επιλογή, όπως τονίζει.

  Επίσης προσφέρει στους επενδυτές έκθεση σε "χειροπιαστές" επενδύσεις, με ορισμένα από τα έργα και / ή τις σχετικές εγκαταστάσεις έργων, να ξεκινούν άμεσα, από την 1η Ιανουαρίου 2021.

  Από τις 9 Ιουλίου όπου ξεκίνησε να "τρέχει" αυτό το καλάθι μετοχών, έχει σημειώσει κέρδη της του 10%, υπεραποδίδοντας του δείκτη STOXX600 ο οποίος σημειώνει άνοδο της τάξης του 1%, ενώ οι προοπτικές μελλοντικών ισχυρών αποδόσεων είναι τεράστιες.

  Τα 43 κορυφαία πράσινα trades της SocGen είναι τα εξής:

  h

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ