Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 15:44

  Τυπογραφικό... λάθος της Ε.Κ η short θέση ιταλικού fund στη ΔΕΗ

  Προσπάθεια αντίδρασης εκδηλώνεται στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:07

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Νέα διορθωμένη λίστα με τα shorts έβγαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ουσιαστικά αφαιρώντας την θέση του hedge fund Helikon Investments στη ΔΕΗ που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα και στην οποία αναφέρθηκε το Capital.gr.

  Ενώ πριν λίγο το ιταλικό fund εμφανίζονταν να κατέχει short θέσεις επί το 5,01% των μετοχών της ΔΕΗ, η θέση αυτή πλέον έχει αφαιρεθεί. Και ευτυχώς έτυχε να το δούμε.

  Προφανώς πρόκειται για λάθος για το οποίο ωστόσο η Ε.Κ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση αλλά απλά το... διόρθωσε στα αρχεία της. Ευτυχώς έγινε ωστόσο γρήγορα καθώς θα μπορούσε να έχει επηρεάσει σημαντικά την πορεία της μετοχής της ΔΕΗ στο ταμπλό, η οποία ωστόσο δέχτηκε πιέσεις

  Στην πραγματικότητα το Helikon Investments, όπως πληροφορούμαστε, έχει long και όχι short θέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ.

   

  Τι ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr

  Εντύπωση προκάλεσαν σήμερα τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις σημαντικές αρνητικές καθαρές θέσεις σε ελληνικές μετοχές που κατέχουν τα short funds, καθώς στη λίστα με τα ελληνικά shorts εμφανίστηκε για πρώτη φορά ένα ιταλικό hedge fund. 

  Το Helikon Investments το οποίο ιδρύθηκε πριν λίγους μόλις μήνες, εμφανίζεται να κατέχει από τις 8 Οκτωβρίου σημαντική short θέση της τάξης του 5,01% στη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ τηρεί σημαντικά shorts σε αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, αυτή η short θέση έχει πιθανότητα δημιουργηθεί μέσω στρατηγικής διαχείρισης χαρτοφυλακίου και δεν είναι άμεση.

   

  POSITION HOLDER NAME OF THE ISSUER ISIN NET SHORT POSITION POSITION DATE (yyyy/mm/dd)
  Helikon Investments Limited PUBLIC POWER CORPORATION SA GRS434003000 5.01% 2020-10-08

   

  Σημειώνεται πως η μετοχή της ΔΕΗ έχει καταγράψει ένα τεράστιο ράλι το τελευταίο διάστημα, παρά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας κέρδη τη τάξης του 247% από τα μέσα Μαρτίου μέχρι σήμερα και αποτελώντας το μεγάλο turnaround story του Χ.Α

  Το ιταλικό Hedge fund Helikon Investments ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Απρίλιο και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, από πέντε κορυφαίους διαχειριστές οι οποίοι έφυγαν από την Julius Baer και τη διαχείριση του Kairos Pegasus fund, ενώ διαθέτει γραφεία στο Μιλάνο και το Λονδίνο. 

  Οι Federico Riggio, Michele Fiumara, David Grazzini, Vittorio Villa και Flavio Russo εγκατέλειψαν τις θέσεις του στην Julius Baer πέρυσι τον Οκτώβριο για να ιδρύσουν το fund με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ο Villa αποχώρησε από το fund τον Σεπτμεβριο. Ο Riggio είναι ο CIO του Helikon, ενώ ο Paul McLernon ο CFO, έχοντας στο παρελθόν εργαστεί στις Pacific Asset Management, Pensato Capital και Goldman Sachs Group.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ