Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 22:32

  Εβδομαδιαία κέρδη 10,07% για το αμερικανικό αργό και 9,95% για το brent

  Εβδομαδιαία κέρδη 10,07% για το αμερικανικό αργό και 9,95% για το brent
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές πετρελαίου έκλεισαν με απώλειες την Παρασκευή αλλά με κέρδη περίπου 10% για την εβδομάδα αφού το Reuters μετέδωσε ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες στη Νορβηγία κατέληξαν σε μισθολογική συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τερματίζοντας μια απεργία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 25% της παραγωγής της χώρας την επόμενη εβδομάδα.

  Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής των ΗΠΑ εκτιμά ότι έχει κλείσει το 91,55% της παραγωγής πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού και το 62,17% της παραγωγής φυσικού αερίου, εξαιτίας του τυφώνα Delta.

  ''Το πετρέλαιο σημείωσε μια εβδομάδα εντυπωσιακών κερδών, αλλά η άνοδος δεν προκλήθηκε από παράγοντες που θα είναι εδώ για πολύ καιρό'', εκτίμησε ο Bjornar Tonhaugen, επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy.

  "Οι τυφώνες που περιορίζουν την παραγωγή στις ΗΠΑ θα υποχωρήσουν και η παραγωγή θα αυξηθεί ξανά", είπε. "Το ίδιο ισχύει και για τις απεργίες στη Νορβηγία, οπότε και τα δύο αυτά γεγονότα που πρόσφεραν ώθηση στην αγορά, κατά κάποιο τρόπο, είναι "τεχνητά".

  Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε απώλειες 15 σεντς ή 0,04% στα 41,04 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας όμως σημείωσε άνοδο 10,07%.

  Παράλληλα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αργό τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 19 σεντς ή 0,04% στα 43,15 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. Σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 9,95%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ