Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Σεπ-2020 22:44

  Πετρέλαιο: Απώλειες για το brent, κέρδη για το αμερικανικό WTI στο τρίμηνο

  Πετρέλαιο: Απώλειες για το brent, κέρδη για το αμερικανικό WTI στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν το γ' τρίμηνο οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει σε τριμηνιαία βάση κέρδη άνω του 2% και το brent να καταγράφει απώλειες περί το 0,5%.

  Σε ημερήσια βάση, το αργό σημείωσε άνοδο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού στη χώρα για τρίτη συναπτή εβδομάδα.

  Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, οι τιμές υπέστησαν την πρώτη πτώση τους από τον Απρίλιο, καθώς η ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και άρα και της ζήτησης για αργό παραμένει σοβαρή.

  Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, τα αποθέματα εμφάνισαν μείωση της τάξης των 2 εκατομμυρίων βαρελιών.

  Αναλυτές της S&P Global Platts ανέμεναν αύξηση της τάξης του 1,9 εκατ. βαρελιών, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει νωρίτερα μείωση αποθεμάτων κατά 831.000 βαρέλια.

  Η αναζωπύρωση του κορονοϊού και η πρόσθεση στην παγκόσμια παραγωγή των ανανεούμενων μετά από μήνες εξαγωγών της Λιβύης αναμένεται να πιέσουν τις τιμές του "μαύρου χρυσού".

  Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, κέρδισε σήμερα 74 σεντς ή 1,8%, στα 42,30 δολάρια το βαρέλι. Επί τη βάσει τωνπ πλέον ενεργών συμβολαίων, η τιμή του brent έχει σημειώσει απώλειες 9,6% σε μηνιαία βάση και 0,5% στο γ΄τρίμηνο.

  Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε  93 σεντς ή 2,4%, κλείνοντας στα 40,22 δολ. το βαρέλι. Σε μηνιαία βάση κατέγραψε πτώση 5,6%, ωστόσο σε τριμηνιαία σημείωσε κέρδη 2,4% σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020