Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Σεπ-2020 21:32

  Με κέρδη στο γ΄τρίμηνο, αλλά απώλειες τον Σεπτέμβριο έκλεισε ο χρυσός

  Με κέρδη στο γ΄τρίμηνο, αλλά απώλειες τον Σεπτέμβριο έκλεισε ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.28

  Με κέρδη σε επίπεδο γ΄τριμήνου, αλλά απώλειες σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο και σε ημερήσια βάση έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός.

  Η πτώση του Σεπτεμβρίου έρχεται μετά από οκτώ συναπτούς μήνες ανόδου για το πολύτιμο μέταλλο.

  "Τα στατιστικά δείχνουν ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικό τρίμηνο για τα μέταλλα, ωστόσο ο Σεπτέμβριος ήταν ένας κακός μήνας", σημειώνει ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter. "Μία μικρή άνοδος στα πραγματικά επιτόκια" ήταν ο βασικός λόγος των απωλειών του Σεπτεμβρίου, συμπληρώνει.

  "Αν σκεφτεί κανείς το φούσκωμα της τιμής του χρυσού νωρίτερα μέσα στο τρίμηνο πάνω από τις 2.000 δολάρια ανά ουγγιά και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να χτίσει επάνω σε αυτό το ράλι, το μικρό αυτό τσίμπημα των πραγματικών επιτοκίων ήταν αρκετό για να εγκαταλείψουν οι πιο αδύναμοι την αγορά του χρυσού και να αρχίσει ένα sell off", ανέφερε.

  Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 7,70 δολάρια ή 0,4%, κλείνοντας στα 1.895,50 δολ. ανά ουγγιά.

  Επί τη βάσει των τιμών των πλέον ενεργών συμβολαίων, για τον Σεπτέμβριο το κίτρινο μέταλλο έχασε 4,2%, ωστόσο στο τρίμηνο κέρδισε 5,3%, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Market Data.

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 95 σεντς ή 3,9%, κλείνοντας στα 23,494 δολ. ανά ουγγιά.

  Ο χαλκός Δεκεμβρίου έκλεισε στα 3,0325 δολ. η λίβρα, κερδίζοντας 1,4%. Σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, το μέταλλο έχασε περί το 1%.

  Η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε 1,3%, κλείνοντας στα 909,20 ανά ουγγιά, με πτώση περί το 5% σε μηνιαία βάση. Το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,05% στα 2.330,50 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας σημειώσει κέρδη 2,3% σε μηνιαία βάση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020