Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Σεπ-2020 12:31

  Διαδικτυακά μέσω Νέα Υόρκης η συνάντηση κορυφής για το επενδυτικό story της Ελλάδας

  Διαδικτυακά μέσω Νέα Υόρκης η συνάντηση κορυφής για το επενδυτικό story της Ελλάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Διαδικτυακά θα διεξαχθεί φέτος το καθιερωμένο ετήσιο φόρουμ για την Ελλάδα από την Capital Link, το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας, σε μία σημαντική συνάντηση κορυφής εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, ελληνικών επιχειρήσεων και μεγάλων διεθνών επενδυτών. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι "Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά με αυτοπεποίθηση - "Greece – Looking Ahead With Confidence".

  Έτσι, το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου το 22nd Annual Capital Link Invest in Greece Forum θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και με μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και τη στήριξη μεγάλων ελληνοαμερικανικών οργανισμών, όπου η ελληνική κυβέρνηση και πολλές ελληνικές εισηγμένες θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και τα κεφάλαια των αμερικανών επενδυτών σχεδόν 10 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19. 

  Tο φόρουμ έχει συνήθως τεράστια συμμετοχή, με πάνω από 1.000 υψηλόβαθμα στελέχη να δίνουν το "παρών" από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα των ΗΠΑ και φέτος λόγω του ότι θα διεξαχθεί virtually, πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Άλλωστε στα… θετικά που έχει δημιουργήσει η πανδημία,  όπως έχουν δείξει και τα πρόσφατα roadshows, είναι πως οι διαδικτυακές παρουσιάσεις και τα virtual ραντεβού μηδενίζουν τις αποστάσεις και τα χρονοβόρα ταξίδια και έτσι διευκολύνουν τις επαφές επενδυτικής κοινότητας και επιχειρήσεων, γεγονός που "εξασφαλίζει" το ισχυρό ενδιαφέρον.

  Οι ξένες επενδύσεις είναι κρίσιμης σημασίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Με αποδεδειγμένο ιστορικό και ευρεία αποδοχή στις επιχειρηματικές, χρηματοοικονομικές και επενδυτικές κοινότητες, το Capital Link Forum γίνεται επίσης στο ιδανικό timing για να "επικοινωνήσει" στην επενδυτική κοινότητα το πρόσφατο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σχετικά με τις 12 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας, ένα μήνυμα που θα ενισχύσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

  Με τα κατάλληλα κίνητρα που παρέχει η κυβέρνηση σε διεθνείς επενδυτές για νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, τις νέες σημαντικές επενδύσεις που είχαν ανακοινωθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2020, καθώς και με τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέχει μια σταθερή βάση για την εκ νέου έναρξη της ελληνικής οικονομίας. Το επενδυτικό story της Ελλάδας παραμένει ανέπαφο, παρά την κρίση του κορονοϊού, όπως τονίζει η Capital Link.

  Το Φόρουμ θα επισημάνει τις προσπάθειες για την επίτευξη της μετάβασης της οικονομίας σε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα του αύριο. Μια οικονομία με αυτοπεποίθηση: παραγωγική, τεχνολογικά προηγμένη, καινοτόμο, εξωστρεφή, έξυπνη και ανταγωνιστική, η οποία έχει διαψεύσει τους απαισιόδοξους και προσέλκυσε την αναγνώριση και τον έπαινο των ευρωπαίων εταίρων. Το φόρουμ θα επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

  Η Capital Link αναφέρει πως όπως και στο παρελθόν, η ελληνική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς ηγέτες που θα παρουσιάσουν στους Αμερικανούς επενδυτές τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και τις μελλοντικές ευκαιρίες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

  Το συνέδριο θα περιλαμβάνει επίσης ανώτερα στελέχη από τις μεγάλες τράπεζες επενδύσεων που υποστηρίζουν το φόρουμ και άλλους εμπειρογνώμονες της αγοράς.

  Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Φόρουμ θα προσφέρει στους ξένους επενδυτές μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης μέσω συναντήσεων one-to-one με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, καθώς και με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης αντιπροσωπεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ