Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 21:54

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, μετά από τρεις συναπτές συνεδριάσεις, καθώς η πρόσφατη πτώση της τιμής του σε χαμηλό δύο μηνών ενίσχυσε τη θελτικότητά του μεταξύ των επενδυτών.

  Στις αρχές της συνεδρίασης ο χρυσός κινείτο χαμηλότερα, όντας 4% χαμηλότερα σε επίπεδο εβδομάδας, με την δυναμική που έδειξε το δολάριο να συμβάλει στην πίεση της τιμής του χρυσού.

  Οι αναταράξεις εν όψει των προεδρικών εκλογών "αποκλείεται να αφήσουν τον χρυσό μακροπρόθεσμα σε χαμηλά επίπεδα".

  Ο χρυσός Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο κατά 5,90 δολάρια ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.874,30 δολάρια ανά ουγγιά. Την Τετάρτη, το πολύτιμο μέταλλο είχε κλείσει σε χαμηλά δύο μηνών.

  Το δολάριο, του οποίου η κίνηση επηρεάζει την κίνηση του χρυσού, είχε μικρή μεταβολή μέσα στην ημέρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημειώνει άνοδο 1,5% έναντι των έξι βασικών διεθνών ανταγωνιστών του.

  Οι επενδυτές έχουν στραφεί εκ νέου στο νόμισμα των ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω μιας νέας τάσης αύξησης των περιστατικών του COVID-19.

  Το ασήμι Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 22 σεντς ή 1%, κλείνοντας στα 22,89 δολ. ανά ουγγιά, όντας επίσης σε χαμηλά διμήνου, σύμφωνα με την FactSet.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,4% στα 2.227,20 ανά ουγγιά και η πλατίνα Οκτωβρίου "έχασε" 0,3% στα 840,50 δολ. ανά ουγγιά.

  Ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε, τέλος, κατά 1,1% στα 2,9615 δολ. η λίβρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ