Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 11:15

  Με stock picking η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

  Με stock picking η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Νέα προσπάθεια να αντιδράσει ανοδικά κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από τρεις ημέρες ισχυρής πτώσης επιχειρεί να ακολουθήσει το θετικό κλίμα των ευρωαγορών και να ανακτήσει τα επίπεδα των 630 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 629,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.502,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,06% στις 304,46 μονάδες.

  Αν και η αγορά παίρνει κάποιες στηρίξεις από την άνοδο στους ευρωπαϊκούς δείκτες, εντούτοις δεν έχει απαλλαγεί από τις αβεβαιότητες που έφεραν τη βίαιη επαναφορά του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα που κινήθηκε κατά τη συσσώρευση του καλοκαιριού. Επίσης, η νευρικότητα είναι έκδηλη, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε ένα επιλεκτικό stock picking, σε μία εβδομάδα που οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων β' τριμήνου βελτιώνουν την εικόνα που έχουν για το πλήγμα του γενικού lockdown στη χώρα.

  Ωστόσο, αυτό που παραμένει ως ανησυχία είναι η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, και ειδικά στην Αττική, η οποία συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα φανεί εάν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού που αποφασίστηκαν για την Αττική, θα έχουν τελικά τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

  Πάντως, σήμερα αναμένεται η 7η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που θα περιγράφει αναλυτικά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την επίπτωση των μέτρων στήριξης, αλλά και την πορεία των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων, δίνοντας μια εικόνα στην αγορά. Η έκθεση παρακολουθείται "στενά" από τις αγορές κάτι που έχει ειδική σημασία για την Αθήνα ώστε να διατηρήσει την ταμειακή της ρευστότητα (παραμένει στα 37,7 δις ευρώ) χρηματοδοτώντας έτσι μέτρα στήριξης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το σύνολο της έκθεσης θα έχει θετικό πρόσημο, δεδομένης της κατάστασης, καθώς θα καταγράφεται πρόοδος στις παρεμβάσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο πεδίο της ψηφιακής διακυβέρνησης. Οι Θεσμοί δίνουν έμφαση τις παρεμβάσεις για την τόνωση της ανάκαμψης μέσω επενδύσεων οι οποίες σε συνδυασμό με τις θα αποτελούν μέρος από το σχέδιο ανάκαμψης.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλο τώρα, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Coca Cola, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Φουρλής.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Titan, Eurobank, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ, με τις ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και Aegean να μην έχουν πρόσημο. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς όμωςκαμία να κινείται πάνω από το -1%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ