Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Σεπ-2020 22:04

  Μικρές απώλειες ο χρυσός, ανέκαμψε το ασήμι

  Μικρές απώλειες ο χρυσός, ανέκαμψε το ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός καθώς το δολάριο συνέχισε να σκαρφαλώνει αντλώντας ώθηση από την έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο επανάληψης των lockdowns στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

  Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχει ανησυχήσει τους επενδυτές για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, οδηγώντας τους επενδυτές στο δολάριο και μετριάζοντας έτσι την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

  Το δολάριο κερδίζει 0,3% στο 93,958, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Ένα πιο ισχυρό δολάριο μπορεί να κάνει περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται στο αμερικανικό νόμισμα πιο ακριβά για ξένους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

  Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 3 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.907,60 δολ. ανά ουγγιά, μετά την κατρακύλα της Δευτέρας σε ποσοστό 2,6%.

  Κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να προσθέτει 14 cents ή 0,6% στα 24,523 δολ. ανά ουγγιά μετά την βουτιά της Δευτέρας κατά 10,1% που οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου.

  Ο χαλκός Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 1% στα 3,061 δολ. η λίβρα. Στον αντίποδα, η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε βουτιά 2,1% στα 857,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε σε ποσοστό 2,3% στα 2.229,60 δολ. ανά ουγγιά.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ