Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 21:48

  Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα για τον χρυσό

  Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% για τον χρυσό παρά τη σημερινή πτώση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με τις τιμές τους να σημειώνουν σήμερα οριακά κέρδη στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει τα επόμενα 3-4 χρόνια.

  Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 0,56% στα 1.962,10 δολάρια η ουγγιά, μετά από μία πτώση 1,1% που κατέγραψε την Πέμπτη.

  Το ασήμι Δεκεμβρίου κατέγραψε κέρδη 0,1% στα 27,129 δολάρια η ουγγιά, μετά από τις απώλειες 1,4% που είχε καταγράψει την Πέμπτη.

  Όσον αφορά την εβδομάδα ο χρυσός έκλεισε με κέρδη 0,7%, μετά από μία περίπου ίδιας κλίμακας θετική προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα futures για το ασήμι κέρδισαν 1% από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής, σύμφωνα με τη FactSet.

  Οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική αναμενόταν να δώσουν ώθηση σε χρυσό και ασήμι, αλλά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την Τετάρτη να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν τουλάχιστον έως το τέλος του 2023 για να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την πανδημία του κορονοϊού Οι προβλέψεις της Fed δείχνουν επίσης το ποσοστό να παραμένει κοντά στο μηδέν από τώρα έως τουλάχιστον για το 2024.

  Οι συναλλαγές τόσο για τον χρυσό όσο και για το ασήμι έχουν ως επί το πλείστον περιορισμένο εύρος, μετά από μία έκρηξη τον Ιούλιο, ενισχύοντας ορισμένες ανησυχίες ότι η ανοδική τάση για τα πολύτιμα μέταλλα, η οποία υποστηρίχθηκε από την οικονομική αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την πανδημία της COVID-19, μπορεί να έχει αρχίσει να φθίνει.

  Την ίδια ώρα τα futures του χαλκού έκλεισαν στο υψηλότερο σημείο τους από τον Ιούνιο του 2018. Ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 1,5%, κλείνοντας στα 3,116 δολάρια η λίβρα, το υψηλότερο σημείο για το πλέον ενεργό συμβόλαιο εδώ και πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

  Ο χαλκός έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη γύρω στο 2,5%, καθώς βρήκε στήριγμα στο αδύναμο δολάριο αλλά και στα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα που διαπραγματεύονται στο Comex, η πλατίνα Οκτωβρίου κέρδισε 0,8% στα 938,50 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας εβδομαδιαίες απώλειες 0,1%. Το παλλάδιο Δεκεμβρίου κατέγραψε κέρδη σχεδόν 2% στα 2.380,80 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη ύψους 2,2% για τη βδομάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ