Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 21:55

  Τρίτη διαδοχική άνοδος για τον χρυσό -διεύρυνε τα κέρδη του μετά την Fed

  Γιατί ο χρυσός “έσπασε” το φράγμα των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, για τρίτη διαδοχική ημέρα, και στη συνέχεια συνέχισε να κινείται ανοδικά μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed η οποία προτίθεται να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν και το 2023, κάτι το οποίος ενδέχεται να αποδειχθεί bullish για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές του μετάλλου.

  Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έστειλαν "σήμα" ότι δεν έχουν σχέδια να αυξήσουν τα επιτόκια νωρίτερα από το 2023 και δήλωσαν ότι δεσμεύονται να παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη σε μια οικονομία που αντιμετωπίζει μια άνιση ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού.

  Στις νέες προβλέψεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα, και οι 17 αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν τη διατήρηση των επιτοκίων κοντά στο μηδέν τουλάχιστον για το επόμενο έτος, ενώ 13 εξ αυτών προέβλεψαν ότι τα επιτόκια θα μείνουν εκεί και το 2023.

  Η Fed επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν "έως ότου οι συνθήκες στην αγορά εργασίας φτάσουν σε επίπεδα που ευθυγραμμίζονται με την αντίληψη της επιτροπής χάραξης πολιτικής για την πλήρη απασχόληση και ο πληθωρισμός επιταχυνθεί στο 2% και βρεθεί σε τροχιά να υπερβεί ελαφρώς το επίπεδο αυτό για κάποιο χρονιοκό διάστημα".

  Αμέσως μετά τις αποφάσεις της Fed, ο χρυσός Δεκεμβρίου ανήλθε στα 1.974,10 δολάρια ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Νωρίτερα, είχε κλείσει στα 1.970,50 δολ. ανά ουγγιά με άνοδο 4,30 δολαρίων ή 0,2%.

  Στο μεταξύ, το ασήμι Δεκεμβρίου αυξήθηκε οριακά στα 27,476 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο 0,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

  Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 0,9% στα 973,50 δολ. ανά ουγγιά, αλλά το παλλάδιο Δεκεμβρίου σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στα 2.417,60 ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ