Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 21:22

  Wall: Εξασθενίζουν έως και αφανίζονται τα κέρδη λίγο πριν τη λήξη των συναλλαγών

  Bank of America: Τρεις “άγνωστοι Χ” που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υψηλό ημέρας "αναρριχήθηκαν" οι δείκτες μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed, ωστόσο τα κέρδη αποδείχθηκαν βραχύβια με τον S&P 500 να περνά σε αρνητικό έδαφος και τον Nasdaq να γνωρίζει απώλειες άνω των 100 μονάδων.

  O Dow Jones κερδίζει 85 μονάδες ή 0,31% στις 28.081 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 8 μονάδες ή 0,25% στις 3.392 μονάδες. Ο Nasdaq επίσεις κινείται πτωτικά κατά 115 μονάδες ή κατά 1,03% στις 11.074 μονάδες.

  Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έστειλαν "σήμα" ότι δεν έχουν σχέδια να αυξήσουν τα επιτόκια νωρίτερα από το 2023 και δήλωσαν ότι δεσμεύονται να παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη σε μια οικονομία που αντιμετωπίζει μια άνιση ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού.

  Στις νέες προβλέψεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα, και οι 17 αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν τη διατήρηση των επιτοκίων κοντά στο μηδέν τουλάχιστον για το επόμενο έτος, ενώ 13 εξ αυτών προέβλεψαν ότι τα επιτόκια θα μείνουν εκεί και το 2023.

  Η Fed επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν "έως ότου οι συνθήκες στην αγορά εργασίας φτάσουν σε επίπεδα που ευθυγραμμίζονται με την αντίληψη της επιτροπής χάραξης πολιτικής για την πλήρη απασχόληση και ο πληθωρισμός επιταχυνθεί στο 2% και βρεθεί σε τροχιά να υπερβεί ελαφρώς το επίπεδο αυτό για κάποιο χρονιοκό διάστημα".

  Μάκρο

  Στα μάκρο της ημέρας, παρέμειναν σε ανοδική τροχιά τον Αύγουστο οι λιανικές δαπάνες στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικούς μήνες ανόδου καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει μετά το υφεσιακό σοκ που γνώρισε το β'  τρίμηνο εν μέσω των μαζικών περιορισμών για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, οι λιανικές δαπάνες σημείωσαν αύξηση 0,6% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 1,1%.

  Παράλληλα, το υπουργείο αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Ιουλίου σε άνοδο 0,9% από 1,2% αρχικά.

  Την Τρίτη η Κίνα ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση των λιανικών πωλήσεων σε ετήσια βάση για το 2020. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

  Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν σήμερα και οι τελευταίες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία.

  Ο Οργανισμός, στην ενδιάμεση έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 4,5% και θα αυξηθεί το 2021 κατά 5%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης του για μείωση 6% φέτος και αύξηση 5,2% το 2021.

  Προειδοποιεί ταυτόχρονα για τον κίνδυνο να επιστρέψουν τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορονοϊού, κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες το 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ