Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 16:59

  Wall Street: Κέρδη με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις της Fed

  Wall Street: Κέρδη με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:39

  Ανοδικά συνεχίζουν οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, ενώ αξιολογούν παράλληλα τα τελευταία στοιχεία για πορεία των καταναλωτικών δαπανών.

  O Dow Jones κερδίζει 218 μονάδες ή 0,78% στις 28.212 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 17 μονάδες ή 0,52% στις 3.418 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 17 μονάδες ή 0,16% στις 11.205 μονάδες.

  Οι επενδυτές περιμένουν την πρώτη ανακοίνωση πολιτικής της Fed μετά την πρόσφατη αναθεώρηση της στρατηγικής της που της επιτρέπει πλέον να έχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού. Η αναθεώρηση αυτή επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να αφήνει τον ετήσιο πληθωρισμό να ξεπερνά τον επίσημο στόχο του 2%, κάτι που ουσιαστικά της δίνει την δυνατότητα να κρατά τα επιτόκια χαμηλότερα για πολύ περισσότερο.

  Οι επενδυτές περιμένουν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής για περισσότερα στοιχεία όσον αφορά την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει σήμερα η κεντρική τράπεζα είναι πώς δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων, ακόμα και αν διαπιστώσει ότι οι τιμές καταναλωτή ενισχύονται.

  Στα μάκρο της ημέρας, παρέμειναν σε ανοδική τροχιά τον Αύγουστο οι λιανικές δαπάνες στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικούς μήνες ανόδου καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει μετά το υφεσιακό σοκ που γνώρισε το β'  τρίμηνο εν μέσω των μαζικών περιορισμών για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, οι λιανικές δαπάνες σημείωσαν αύξηση 0,6% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 1,1%.

  Παράλληλα, το υπουργείο αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Ιουλίου σε άνοδο 0,9% από 1,2% αρχικά.

  Την Τρίτη η Κίνα ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση των λιανικών πωλήσεων σε ετήσια βάση για το 2020. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

  Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν σήμερα και οι τελευταίες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία.

  Ο Οργανισμός, στην ενδιάμεση έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 4,5% και θα αυξηθεί το 2021 κατά 5%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης του για μείωση 6% φέτος και αύξηση 5,2% το 2021.

  Προειδοποιεί ταυτόχρονα για τον κίνδυνο να επιστρέψουν τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορονοϊού, κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες το 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ