Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 23:25

  Wall Street: Σημαντικές απώλειες -επανήλθε η κατρακύλα στην τεχνολογία

  Στηρίξεις στις πιέσεις αναζητεί το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίασης έντονης μεταβλητόττηας καθώς η κατρακύλα στην τεχνολογία -τον κλάδο με την καλύτερη επίδοση στην αγορά- επανήλθε έπειτα από ανάπαυλα μιας ημέρας.

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 1,45% ή 405 μονάδων στις 27.534 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,76% ή 59 μονάδες στις 3.339 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε σε ποσοστό 1,09% ή κατά 221 μονάδες στις 10.919 μονάδες.

  Η μετοχή της Apple γύρισε στη διάρκεια των συναλλαγών αρνητική, σημειώνοντας πτώση 3,3% μετά τα κέρδη του 4% της Τετάρτης. Η μετοχή της Tesla, που κάποια στιγμή βρέθηκε να κερδίζει πάνω από 8%, έκλεισε στο μόλις 1,4% υψηλότερα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία του Elon Musk βίωσε τη χεριότερη πτώση στην ιστορία της. Με απώλειες έκλεισαν οι μετοχές των Amazon, Netflix, Facebook και Alphabet.

  Η σημερινή πτώση ακολουθεί το ράλι της Τετάρτης, οπότε ο S&P 500 σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq εξήλθε από την περιοχή διόρθωσης μετά το selloff των μεγάλων μετοχών τεχνολογίας που τον παρέσυραν σε πτωτικό έδαφος επί τρεις διαδοχικές ημέρες εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ανησυχίας στην Wall Street για μια τεχνολογική φούσκα, καθώς οι μετοχές αυτές ώθησαν τον Nasdaq σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παρά το πλήγμα που υπέστη η οικονομία από τον κορονοϊό.

  Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ διατηρήθηκαν σταθερές στις 884.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας χάνει έδαφος έξι μήνες μετά την πανδημία.

  Οι αιτήσεις έχουν υποχωρήσει από το υψηλό του Μαρτίου, των 7 εκατ. αλλά παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ