ΟΠΑΠ: Αύξηση 17,11% στα κέρδη 6μήνου προβλέπει η Deutsche Bank
Τετάρτη, 22-Αυγ-2007 12:58
Την τιμή-στόχο των 30,7 ευρώ και τη σύσταση "buy" έχει θέσει η Deutsche Bank για τη μετοχή του ΟΠΑΠ όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Αυγούστου όπου παραθέτει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη β΄ τριμήνου και α΄εξαμήνου του Οργανισμού.
Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα συνολικά έσοδα του ΟΠΑΠ στο β΄ τρίμηνο του έτους θα διαμορφωθούν στα 1,18 δισ. ευρώ, από τα 1,25 δισ. ευρώ του περυσινού αντίστοιχου διαστήματος, μειωμένα κατά 5,22%. Για τα με τα κέρδη μετά από φόρους προβλέπει ότι θα φτάσουν στα 123 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 16,04% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου τα έσοδα του "Πάμε Στοίχημα" θα υποχωρήσουν στο β΄ τρίμηνο του έτους στα 497 εκατ. ευρώ, από τα 710 εκατ. ευρώ πέρυσι (οπότε και είχε διεξαχθεί το Μουντιάλ), με τα έσοδα του ΚΙΝΟ να ενισχύονται στα 555 εκατ. ευρώ από 425 εκατ. ευρώ του β΄ τριμήνου του 2006.
"Οι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι εξής: 1) Τα σημαντικά οφέλη στα έσοδα του "Πάμε Στοίχημα" από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο β΄ τρίμηνο του 2006, 2) Οι αποδόσεις του "Πάμε Στοίχημα" είναι πιθανό να είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες του α΄ τριμήνου του έτους (με τις αποδόσεις του Ιανουαρίου να είναι ιδιαίτερα χαμηλές), 3) Η διαχείριση της τρέχουσας και της προηογύμενης σύμβασης με την Intralot δεν είναι σίγουρη ακόμη, ωσόσο ενδέχεται να επηρεάσουν τα περιθώρια" αναφέρει μεταξύ άλλων ο οίκος.
Σε επίπεδο εξαμήνου η Deutsche Bank προβλέπει ότι τα έσοδα του ΟΠΑΠ θα διαμορφωθούν στα 2,33 δισ. ευρώ, από τα 2,29 δισ. ευρώ πέρυσι, ενισχυμένα κατά 1,8%. Για τα κέρδη μετά από φόρους προβλέπει ότι θα φτάσουν στα 267 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,11% σε σχέση με τα 228 εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου του 2006.
Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα αύριο, 23 Αυγούστου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.