Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Σεπ-2020 21:23

  Απώλειες περί το 2% για τον χρυσό, εν μέσω "ράλι" μετοχών και ανάκαμψης του δολαρίου

  Απώλειες περί το 2% για τον χρυσό, εν μέσω "ράλι" μετοχών και ανάκαμψης του δολαρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Τετάρτη ο χρυσός, καθώς το ράλι των μετοχών σε διεθνή κλίμακα και η ανάκαμψη του δολαρίου λειτούργησαν ως αποτρεπτικά στοιχεία για επένδυση στο πολύτιμο μέταλλο.

  Ο δείκτης ICE U.S. Dollar, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος των ΗΠΑ έναντι ενός "καλαθιού" έξι διεθνώς ανταγωνιστικών του νομισμάτων κέρδισε 0,5%, στις 92,775 μονάδες.

  Η υποχώρηση ιδίως του ευρώ έναντι του δολαρίου ακολούθησε τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Philip Lane, ο οποίος σημείωσε ότι η ενίσχυση του ευρώ θα επηρεάσει τις προβλέψεις των ιθυνόντων της ζώνης των 19 χωρών του κοινού νομίσματος για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη νομισματική πολιτική. Οι δηλώσεις έγιναν αφού το ευρώ έφτασε να ενισχύεται έναντι του δολαρίου στα 1,20 δολ.

  Το αδύναμο δολάριο γενικά κάνει τον χρυσό πιο "θελκτικό" για τους επενδυτές εκτός ΗΠΑ, ενώ η ενίσχυσή του έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

  "Η πτώση του χρυσού είναι ευθέως ανάλογη της ανάκαμψης του δολαρίου, οπότε η κίνησή του συνδέεται κυρίως με τα όσα συμβαίνουν στις αγορές συναλλάγματος", σημείωσε ο Carlo Alberto De Casa, επικεφαλής αναλυτής στην ActivTrades. "Με άλλα λόγια, η βασική τάση για τον χρυσό παραμένει ανοδική", πρόσθεσε.

  Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 34,20 δολ. ή 1,7%, κλείνοντας στα 1.944,70 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα, υποχώρησε κατά 1,25 δολ. ή 4,4%, στα 27,395 δολ. ανά ουγγιά.

  Πέραν τις ανάκαμψης του δολαρίου, η πτώση για τα πολύτιμα μέταλλα συνέπεσε με την άνοδο των μετοχών διεθνώς, σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για βελτίωση των δυνατοτήτων όσον αφορά τα τεστ για τον κορονοϊό, αλλά και για πρόοδο στο ζήτημα της ανακάλυψης εμβολίου.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε 0,3%, κλείνοντας στα 3,0205 δολ. η λίβρα. Η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 5,1%, κλείνοντας στα 904,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κατέγραψε απώλειες 1,9%, στα 2.267,50 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ