Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Αυγ-2020 14:02

  Μέσω της Alpha Bank η συντήρηση του Χρηματιστηρίου

  Χρηματιστήριο ανοδικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του το Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με την αγορά να παραμένει πέριξ των 630 μονάδων, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα δεν επιτρέπει μεγάλες εντολές.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 633,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 7,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.513,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,43% στις 327,11 μονάδες.

  Σχεδόν 13 εβδομάδες πλάγιας κίνησης συμπληρώνει το ΧΑ, μετά το υψηλό της αντίδρασης του Ιουνίου στις 688 μονάδες, με τη στασιμότητα να έχει διαδεχτεί την όποια τάση προσπαθούν να διαμορφώσουν τα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια. Όπως σχολιάζει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, όσοι ήταν να πουλήσουν και να αγοράσουν στα επίπεδα το έπραξαν για αυτό και βλέπουμε και τον τζίρο να έχει πέσει τόσο χαμηλά. Από την στιγμή που έχουμε τόσο κοντά μια καλύτερη είσοδο τουλάχιστον για τους πιο συντηρητικούς που θέλουν πιο μεσοπρόθεσμα να πάρουν θέση καλό θα ήταν να αναμένουν μία κατοχύρωση πρώτα των 648 μονάδων σε επίπεδο εβδομάδας.

  Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, η κυβέρνηση πρέπει να λύσει ένα δύσκολο παζλ τόσο στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης όσο και σε εκείνο των γεωπολιτικών εξελίξεων. Οι χειρισμοί και τα γεγονότα μας δείχνουν ότι σύντομα και μέχρι τις Αμερικάνικες εκλογές θα έχουμε εξελίξεις. Ωστόσο, τα δύο μεγάλα μέτωπα, όπως και οι καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, είναι αρκετά για να βλέπουμε αυτή την στασιμότητα του τελευταίου διαστήματος με την αγορά να περιμένει τις εξελίξεις για να κινηθεί αναλόγως.

  Βέβαια, στο μεταξύ υπάρχουν εξελίξεις που στηρίζουν τουλάχιστον τα επίπεδα, όπως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων από την κυβέρνηση, αλλά και ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Ο νέος κώδικας μάλιστα έρχεται σε μια ακόμη πιο επείγουσα κατάσταση για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, αφού με συσσωρευμένο ιδιωτικό χρέος πάνω από 230 δισ. ευρώ στα δέκα χρόνια της κρίσης που έχουν προηγηθεί, η κρίση του κορονοϊού θα επιτείνει το πρόβλημα της υπερχρέωσης και θα αυξήσει τα επίπεδα του χρέους επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 1,59% και 1,16% αντίστοιχα, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, EUrobank, Coca Cola, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Titan, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΟΛΠ και Εθνική να ακολουθούν με μικρές απώλειες.

  Στον αντίποδα, το +2,42% της Alpha Bank προσφέρει κρίσιμες στηρίξεις, όπως και τα θετικά πρόσημα σε ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Jumbo, Μυτιληναίος, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ