Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Αυγ-2020 22:13

  Υποχώρησε ο χρυσός με "φόντο" τα ρεκόρ της Wall Street

  Υποχώρησε ο χρυσός με "φόντο" τα ρεκόρ της Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρησε η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα καθώς η άνοδος των δεικτών της Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά άμβλυνε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

  Το ράλι του S&P 500 και του τεχνολογικού Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα ακολούθησε την ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την Κυριακή ότι έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς σε σοβαρές περιπτώσεις της νόσου.  

  Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 7,80 δολ. ή 0,4% στα 1.939,20 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 27 Ιουλίου.

  Απώλειες σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 12 cents ή 0,5% και να κλείνει στα 26,607 δολ. ανά ουγγιά. Μικρά κέρδη σημείωσε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να ενισχύεται 0,3% στα 2,9265 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε μικρές απώλειες 0,2% στα 924,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτμβρίου υποχώρησε σε ποσοστό 0,7% στα 2.165,50 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ