Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 23:28

  Απώλειες στη Wall μετά τα πρακτικά της Fed

  Απώλειες στη Wall μετά τα πρακτικά της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες της Wall μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που έλαβε χώρα στις 28-29 Ιουλίου, τα οποία έδειξαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

  Οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν ότι η πορεία της ανάκαμψης εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. "Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν γενικά ότι οι προοπτικές για περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση στην αγορά εργασίας θα εξαρτηθούν από ένα ευρύ και συνεχές άνοιγμα των επιχειρήσεων. Με τη σειρά του, ένα τέτοιο άνοιγμα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού ", αναφέρεται στα πρακτικά.

  Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 85,19 μονάδες (-0,31%) στις 27.692,88 μονάδες, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων δύο μηνών. Ο S&P 500 υποχώρησε 13,38 μονάδες (-0,39%) στις 3.376,40 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 64,38 μονάδες (-0,57%) στις 11.146,46 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 8 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν οι μετοχές των Nike, Visa Inc. και Goldman Sachs με άνοδο 1,33%, 0,99% και 0,85% αντίστοιχα.

  Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Coca-Cola, Walmart και TravelersCos.Inc. με πτώση 2,17%, 1,71% και 1,51% αντίστοιχα.

  Επιχειρήσεις

  Στα επιχειρηματικά νέα, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε προς στιγμήν τα 2 τρισ. δολάρια πριν υποχωρήσει από το ορόσημο. Η εταιρεία έγινε για μια στιγμή η πρώτη εταιρεία στον κόσμο η κεφαλαιοποίηση της οποίας άγγιξε τα 2 τρισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 0,1%.

  Παράλληλα, ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου Target Corp. ανακοίνωσε αύξηση 24,3% στις συγκρίσιμες πωλήσεις, με τις ηλεκτρονικές συγκρίσιμες πωλήσεις να καταγράφουν άλμα 195% εν μέσω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε ''άλμα'' 12,67%.

  Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε επίσης και η αλυσίδα προϊόντων οικιακής βελτίωσης Lowe's Cos. ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ