Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Αυγ-2020 16:31

  Προσπάθεια για τις 640 μονάδες κάνει το Χρηματιστήριο

  Προσπάθεια για τις 640 μονάδες κάνει το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Νέα προσπάθεια να κινηθεί υψηλότερα κάνει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποία αφού έλεγξε τις επιλεκτικές πιέσεις που δέχτηκε σε δεικτοβαρείς τίτλους, πλέον πλησιάζει εκ νέου τα επίπεδα των 640 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,66% στις 638,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.535,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,85% στις 322,85 μονάδες.

  Η αγορά δείχνει να επαναλαμβάνει την πορεία της Παρασκευής, όταν η διακύμανση ήταν σε ένα στενό εύρος και τα πρόσημα μεικτά. Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, με αρκετούς εγχώριους traders να βρίσκονται ακόμη σε θερινή ανάπαυλα.

  Βέβαια, τώρα προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από το αρνητικό ευρωπαϊκό κλίμα, με την πανδημία του κορονοϊού, όμως, να συνεχίζει να βρίσκεται στην προσοχή των επενδυτών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φάσμα νέων μέτρων περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας επανέρχεται, με τους επενδυτές πλέον να υλοποιούν το σενάριο συνέχισης της συρρίκνωσης του ΑΕΠ για δεύτερο τρίμηνο (το τρίτο του έτους).

  Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κονδύλια του υφιστάμενου ΕΣΠΑ ούτως ώστε να καλύψουν μέτρα στήριξης που έχουν ήδη γίνει βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και τούτο δεδομένου ότι υγειονομική κρίση εντείνεται και οι ανάγκες για μέτρα στήριξης αυξάνονται, όπως υποστηρίζουν πηγές του Capital.gr.

  Η κυβέρνηση παράλληλα προχωρά στον σχεδιασμό για το νέο ταμείο ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ. Το πλήρες νομικό του καθεστώς ακόμα δεν είναι γνωστό (εκκρεμεί η έκδοση των κανονισμών που θα πρέπει να εγκριθούν και από το Ευρωκοινοβούλιο). Ωστόσο, η πολιτική απόφαση επιτρέπει σε έναν βαθμό και  την ένταξη δαπανών που συνδέονται με τη κρίση και όχι με την φάση της ανάκαμψης (δράσεις που έχουν γίνει από το Φεβρουάριο του 2020 και μετά).

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, το +4,27% της Πειραιώς, αλλά και τα άνω του 2% κέρδη σε Βιοχάλκο, Εθνική και Alpha Bank δίνουν ισχυρά στηρίγματα στην αγορά. Άνω του +1% κινούνται και οι Σαράντης, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Μυτιληναίος, Aegean, Λάμδα, Titan και Eurobank.

  Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει απώλειες 1,85%, με τις ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με πτώση που δεν ξεπερνά το 1%. Χωρίς μεταβολή είνα η ΔΕΗ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ