Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 21:21

  Εβδομαδιαία πτώση 3,9% για τον χρυσό, για πρώτη φορά από αρχές Ιουνίου

  Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% για τον χρυσό παρά τη σημερινή πτώση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο χρυσός, μετά από δύο ημέρες ανόδου, με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει μάλιστα απώλειες σε διάστημα εβδομάδας για πρώτη φορά τις τελευταίες 10 εβδομάδες, λόγω της πρόσφατη ενίσχυσης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

  Η εβδομάδα ξεκίνησε με τον χρυσό να διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ωστόσο κλείνει με την τιμή του μετάλλου να δέχεται πιέσεις από διάφορα μέτωπα. Αρνητική επίδραση στην τιμή έχουν, μεταξύ άλλων, οι ελπίδες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και η αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα που αποτελούν επίσης "ασφαλές καταφύγιο” για τους επενδυτές ενώ προσφέρουν και απόδοση σε αντίθεση με τον χρυσό.

  Σημειώνεται ότι η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ανήλθε την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, ενώ την Παρασκευή κυμαινόταν στο 0,693%, από το 0,562% που ήταν την προηγούμενη Παρασκευή.

  Την επενδυτική ψυχολογία βάρυναν σήμερα και η κατώτερη των προσδοκιών αύξηση των λιανικών πωλήσεων, αλλά και η οριακή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, εντείνοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη θα είναι αργή.

  Έτσι, σήμερα το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό, που είναι το πιο ενεργό, υποχώρησε κατά 20,60 δολάρια ή σχεδόν 1,1% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 1.949,80 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κατά 3,9%, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί εννέα εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Πτωτικά έκλεισε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 1,63 δολάρια ή 5,9% στα 26,089 δολάρια, μετά το χθεσινό άλμα κατά 6,7%. Σε διάστημα εβδομάδας το μέταλλο κατέγραψε απώλειες ύψους 5,3%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,9% και έκλεισε στα 2,859 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 2,4%. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα σημείωσε πτώση 2,4% στα 959,10 δολάρια η ουγγιά, με τις απώλειες του μετάλλου στην εβδομάδα να διαμορφώνονται στο 1,2%. Τέλος, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το παλλάδιο "έχασε” την Παρασκευή 3,3% και τερμάτισε στα 2.143,80 δολάρια η ουγγιά, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα 1,5% χαμηλότερα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ