Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Αυγ-2020 20:39

  Νέο ρεκόρ ο χρυσός, έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τα $2.000

  Νέο ρεκόρ ο χρυσός, έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τα $2.000
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:40

  Σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, ξεπερνώντας με ευκολία και το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολ. καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη των συνομιλιών Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών στο πακέτο τόνωσης της οικονομίας και η ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 34,70 δολ. ή 1,7% σκαρφαλώνοντας στα 2.021 δολ. ανά ουγγιά.

  Η συνεχής άνοδος των τιμών του χρυσού τους τελευταίες μήνες έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Οι μαζικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες έχουν δρομολογήσει τεράστια πακέτα τόνωσης για να περιορίσουν την ζημιά από την πανδημία στις οικονομίες τους, δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν τις ανησυχίες των επενδυτών οι οποίοι συνεχίζουν να στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

  Οι επενδυτές περιμένουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, με τις δύο πλευρές ωστόσο να έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο στην κατεύθυνση ενός συμβιβασμού.

  Άλμα σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να σκαρφαλώνει 1,61 δολ. ή 6,6% κλείνοντας στα 26,028 δολ. ανά ουγγιά.

  Στον αντίποδα, ο χαλκός Σεπτεμβρίου έχασε 1,75 cents ή 0,6% στα 2,8945 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου πρόσθεσε 24,10 δολ. ή 2,6% στα 955,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 31,10 δολ. ή 1,5% και έκλεισε στα 2.170,60 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ