Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουλ-2020 21:54

  Οπισθοχώρηση για τον χρυσό, μετά από 9 ανοδικές συνεδριάσεις

  Οπισθοχώρηση για τον χρυσό, μετά από 9 ανοδικές συνεδριάσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το "φρένο” στη διολίσθηση του δολαρίου έβαλε τέλος στο ανοδικό σερί του χρυσού, που υποχώρησε την Πέμπτη μετά από εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις, με τους αναλυτές να εκτιμούν μάλιστα ότι το πολύτιμο μέταλλο ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη αντίσταση στην προσπάθειά του να διασπάσει το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων.

  Το ράλι του χρυσού τις τελευταίες ημέρες στηρίχθηκε στις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει διεθνώς η υγειονομική κρίση του κορονοϊού, η νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και η εξασθένιση του δολαρίου και οι χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, εξελίξεις που έστρεψαν τους επενδυτές να αναζητήσουν "καταφύγιο” στο πολύτιμο μέταλλο.

  Στηριξη στον χρυσό παρείχε και η χθεσινή απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της. Όμως, η δέσμευση της κεντρικής τράπεζας ότι θα συνεχίζει να στηρίζει την αμερικανική οικονομία μέχρι να ανακάμψει, ωφέλησε και το "αντίπαλο ασφαλές καταφύγιο”, το δολάριο με αποτέλεσμα το πολύτιμο μέταλλο να καταστεί λιγότερο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, οδηγώντας το σήμερα χαμηλότερα.

  Οι αναλυτές, πάντως, θεωρούν ότι ο χρυσός εισέρχεται σε μια περίοδο τεχνικής διόρθωσης, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών, πριν κινηθεί και πάλι υψηλότερα. "Μια βραχυπρόθεσμη εξασθένιση πριν την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα είναι πολύ πιθανή”, ανέφερε ο Mark O’Byrne, επικεφαλής ερευνών της GoldCore.

  Εξάλλου, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το μακροοικονομικό περιβάλλον εξακολουθεί να ευνοεί τον χρυσό, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν, όπως και η αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

  Έτσι, την Πέμπτη, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 11,10 δολάρια ή 0,6% και έκλεισε στα 1.942,30 δολάρια η ουγγιά, μετά από εννέα διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις, που είναι το μεγαλύτερο ανοδικό σερί που έχει καταγράψει το πολύτιμο μέταλλο από τον Ιανουάριο.

  Πτωτικά έκλεισε και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου, που αποτελεί πλέον το πιο ενεργό, χάνοντας την Πέμπτη 9,90 δολάρια ή 0,5% και τερματίζοντας στα 1.966,80 δολάρια η ουγγιά.

  Απώλειες κατέγραψε την Πέμπτη και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 96 σεντς ή κατά 3,9% στα 23.362 δολάρια η ουγγιά. Σημειώνεται ότι και το ασήμι έχει καταγράψει ράλι τις τελευταίες ημέρες, κλείνοντας μάλιστα τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,2% και έκλεισε στα 2,914 δολάρια η λίβρα, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το παλλάδιο σημείωσε "βουτιά” 5,6%, τερματίζοντας στα 2.134,90 δολάρια η ουγγιά. Πτώση 4,8% κατέγραψε τέλος η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου, που έκλεισε στα 912,60 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ