Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουλ-2020 13:59

  Μικρές μεταβολές στις τιμές του χρυσού εν όψει Federal Reserve

  χρυσός ιστορικό υψηλό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του χρυσού, έχοντας υποχωρήσει από το ιστορικό υψηλό καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη, με την προσοχή να επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την χαλαρή νομισματική πολιτική.

  Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1.959 δολάρια την ουγκιά, έναντι των 1.980 δολαρίων την ουγκιά, υψηλό στο οποίο είχαν διαμορφωθεί χθες.

  "Όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στην ανακοίνωση της Fed, η αγορά θα γίνεται πιο επιφυλακτική", αναφέρουν αναλυτές της DailyFx.

  Αναφέρουν δε πως ο χρυσός παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του δολαρίου, το οποίο ξεκίνησε εκ νέου πτωτική πορεία μετά από μια μικρή παύση κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018.

  Το ασθενέστερο δολάριο θεωρείται επίσης ανταγωνιστικό ασφαλές καταφύγιο, και καθιστά τον χρυσό πιο φθηνό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

  Η ένταση του κορονοϊού και η αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, έχουν πλήξει τις ελπίδες για μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη και έχουν φέρει κεφάλαια σε safe haven assets όπως ο χρυσός, ο οποίος έχει αυξηθεί περισσότερο από 28% από την αρχή του έτους.

  Η Fed θα ανακοινώσει την απόφαση για τα επιτόκια σήμερα, και αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική, κάτι που σύμφωνα με αναλυτές, θα υποστηρίξουν τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων.

  Επίσης, το ασήμι υποχωρεί 1,1% στα 24,31 δολάρια την ουγκιά, η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,1% στα 937,93 δολάρια την ουγκιά, και το παλλάδιο υποχωρεί 1,1% στα 2.257 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ