Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 15:48

  Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τον χρυσό

  Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Mπορεί ο χρυσός να υποχωρεί ελαφρώς από το ιστορικό υψηλό των 1981,27 δολαρίων η ουγγιά που άγγιξε το πρωί, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν πως σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει το ράλι του πολυτίμου μετάλλου και προχωρούν μάλιστα σε αναβάθμιση των προβλέψεών τους για την τιμή του.

  Σε νέο report της η Goldman Sachs σημειώνει πως ο χρυσός θα εκτοξευθεί κατά ένα περαιτέρω 20% και θα αγγίξει τα 2.300 δολάρια το επόμενο έτος, λόγω του περιβάλλοντος των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, ανεβάζοντας έτσι τον 12μηνο στόχο που είχε θέσει για την τιμή του κατά 15% καθώς πριν μερικές εβδομάδες είχε εκτιμήσει πως το πολύτιμο μέταλλο θα βρεθεί στα 2.000 δολ. στο ίδιο διάστημα.

  Οι αυξημένες προβλέψεις οφείλονται στην ενίσχυση των φόβων για το μέλλον του αμερικάνικου δολαρίου μακροπρόθεσμα ως το βασικό νόμισμα αποθεματικών διεθνώς, καθώς και στις προσδοκίες για διατήρηση των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

  Οι αναλυτές της Goldman Sachs συνεχίζουν να εκτιμούν ότι ο χρυσός έχει αρκετό περιθώριο να "τρέξει" με φόντο τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, την αυξημένη πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, και το δεύτερο κύμα COVID-19 το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

  "Καθώς αναμένεται πως τα πραγματικά επιτόκια των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά επαναλαμβάνουμε την long σύσταση μας για τον χρυσό την οποία διατηρούμε από τον Μάρτιο και αυξάνουμε τις 12μηνες προβλέψεις μας για την τιμή του καθώς και για την τιμή του αργύρου σε 2.300 δολ. και 30 δολ. η ουγγιά αντίστοιχα από 2.000 δολ και 22 δολ. η ουγγιά αντίστοιχα" όπως σημειώνεται στην έκθεση. 

  Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με ένα ρεκόρ συσσώρευσης χρέους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να δημιουργούν ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του δολαρίου ΗΠΑ ως νόμισμα αποθεματικών, όπως προσθέτει η Goldman Sachs.  

  Η συνεχιζόμενη τόνωση της ρευστότητας και τα όλο και περισσότερα μέτρα που λαμβάνονται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την καταπολέμηση της οικονομικής ύφεσης που προκαλείται από την πανδημία, θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση του χρέους στο μέλλον, όπως εξηγεί η Goldman. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επιτρέψουν στον πληθωρισμό να αυξηθεί, δίνοντας έτσι ώθηση στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων, όπως τονίζει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ