Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 16:37

  Wall Street: Σε χαμηλά ημέρας οι δείκτες

  Wall Street: Σε χαμηλά ημέρας οι δείκτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:27

  Στα χαμηλά ημέρας κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά τα απογοητευτικά μάκρο από την αμερικανική αγορά εργασίας που έδειξαν άνοδο των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα.

  Στο μεταξύ οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσαν ότι σημειώνεται πρόοδος στην προσπάθεια παροχής πρόσθετων κεφαλαίων που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, αν και η πρόταση χρηματοδότησης 1 τρισ. δολαρίων είναι αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης στο Κογκρέσο.

  Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα αποτελέσματα εταιρειών όπως η Microsoft και η Tesla.

  Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 1,4% ή 380 μονάδων στις 26.625 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 1,32% ή 43 μονάδες στις 3.232 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 2,25% ή 240 μονάδες στις 10.465 μονάδες.

  Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας μένει στάσιμη όσο τα κρούσματα αυξάνονται εκ νέου και συρρικνώνεται η ζήτηση. Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,416 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 18 Ιουλίου, έναντι των 1,307 εκατ. την εβδομάδα πριν από αυτή. Πρόκειται για την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση στις αιτήσεις από την εβδομάδα μέχρι τις 28 Μαρτίου, όταν οι αιτήσεις εκτινάχθηκαν στον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. Οι οικονομολόγοι στο Reuters ανέμεναν 1,30 εκατ. αιτήσεις.

  Επιχειρήσεις

  Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε την Τετάρτη στους επενδυτές η Tesla, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων εμφάνισε κέρδη ύψους 104 εκατ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή στο β’  τρίμηνο, έναντι ζημιών 408 εκατ. δολαρίων ή 2,31 δολαρίων ανά μετοχή πέρυσι. 

  Καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα μεγέθη τέταρτου τριμήνου που δημοσίευσε η Microsoft, η οποία παρά την πανδημία σημείωσε ένα ισχυρό τρίμηνο. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 11,2 δισ. δολαρίων ή 1,46 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 1,71 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν κέρδη της το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν μάλιστα τα 1,34 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv. Παρολ'αυτά η μετοχή της υποχωρεί 3,7%, με την Microsoft να σημειώνει ότι η θυγατρική LinkedIn έχει επηρεαστεί αρνητικά από την αδύναμη αγορά εργασίας.

  Η μετοχή της Twitter ενισχύεται περισσότερο από 4,5%, καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ωστόσο αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών. Οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες αυξήθηκαν κατά 20 εκατ. στους 186 εκατ. για το τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, ενώ αναλυτές προέβλεπαν περίπου 172 εκατ.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 1,23 δισ. δολαρίων ή 1,56 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,12 δισ. δολαρίων ή 1,43 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ