Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 21:50

  Κοντά σε υψηλό 9 ετών ο χρυσός, με κέρδη 1,5% - "Άλμα" 6,8% για το ασήμι

  Κοντά σε υψηλό 9 ετών ο χρυσός, με κέρδη 1,5% - "Άλμα" 6,8% για το ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν την Τρίτη ο χρυσός και το ασήμι, με τον πρώτο να κλείνει κοντά σε υψηλό εννέα ετών και το δεύτερο να τερματίζει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2014, με τα δύο πολύτιμα μέταλλα να αντλούν ώθηση από τη συμφωνία των χωρών της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης και την προσδοκία νέας δημοσιονομικής παρέμβασης στις ΗΠΑ.

  Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης οι 27 ηγέτες της ΕΕ, μετά από τέσσερις ημέρες μαραθώνιων διαπραγματεύσεων, κατέληξαν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη των οικονομιών της Ένωσης που επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού, και τον πολυετή προϋπολογισμό της Ένωσης άνω του 1 τρισ. ευρώ.

  Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο συζητά για ένα πέμπτο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, που περιλαμβάνει και μέτρα ενίσχυσης των Αμερικανών, καθώς λήγει το πρόγραμμα ενισχυμένων επιδομάτων ανεργίας στο τέλος του μήνα.

  Οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τον πληθωρισμό και θα οδηγήσουν σε εξασθένιση του δολαρίου, κάνοντας ελκυστικότερα τα πολύτιμα μέταλλα που αποτιμώνται σε δολάρια για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.

  "Είναι σαφές ότι η έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ σε συνδυασμό με την έναρξη διαπραγματεύσεων στις ΗΠΑ για ένα ακόμη πακέτο στήριξεις διαμορφώνουν ένα θετικό σκηνικό για το πολύτιμο μέταλλο”, αναφέρουν οι αναλυτές της Zaner Metals στην καθημερινή ενημέρωσή τους, προσθέτοντας ότι το δολάριο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κινήθηκε καθοδικά,  στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου. 

  Έτσι, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό ενισχύθηκε την Τρίτη κατά 26,50 δολάρια ή κατά 1,5% και έκλεισε στα 1.843,90 δολάρια η ουγγιά, έχοντας ενδοσυνεδριακά αναρριχηθεί έως τα 1.844,80 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones, το κίτρινο μέταλλο έχει να κλείσει σε τέτοιο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011.

  Πρωταγωνιστής της ημέρας, όμως, αναδείχθηκε το ασήμι, καθώς το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του μετάλλου κέρδισε 1,37 δολάρια ή 6,8% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 21,557 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας νωρίτερα υψηλό στα 21,63 δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του μετάλλου από τον Μάρτιο του 2014.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ισχυρά κέρδη κατέγραψε η πλατίνα, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου να ενισχύεται κατά 7,1% στα 918,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ άνοδο 3,7% σημείωσε το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου κλείνοντας στα 2.188,20 δολάρια η ουγγιά. Κέρδη σημείωσε τέλος και ο χαλκός, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να προσθέτει 1,5% και να κλείσει στα 2,958 δολάρια η λίβρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ